6 trikova sa ajlajnerom za devojke sa bademastim očima

by | novembar 23, 2023
ajlajner za bademaste oči

Ovaj poseban oblik može da  nosi svaki makeup, ali morate da pazite na tehniku nanošenja. Kako se nanosi ajlajner za bademaste oči?

Obično mislimo da je devojkama sa bademastim očima sve lako. Pa, to se smatra najsavršenijim mogućim oblikom? Ali, verujte, kada dođe do nanošenja ajlajnera, bademasti oči postaju kompolikovano pitanje gotovo koliko i spušteni kapci. Zato, rešili smo da istražimo: kako se nanosi ajlajner za bademaste oči?

Kakve su to bademaste oči?

Bademaste oči su sa jedne strane ovalne, sa druge sužene – baš onako kako izgleda zrno badema. Ovo obično daje licu blago lisičji izraz, koji je od pojave Belle Hadid postao omiljeni uzor lepote. Ipak, ono što malo komplikuje stvar za šminkere jeste to što iris, obojeni deo oka, kod bademastog oblika dodiruje i gornji i donji kapak.

Članak se nastavlja posle reklama

Ajlajner za bademaste oči: 6 profesionalnih trikova!

1. Obezbedite dobro svetlo

Kakav god oblik očiju da imate, borili se sa spuštenim kapkom ili ne – kada nanosite ajlajner jedno se ne menja – neophodno  vam je dobro svetlo! Vrlo je važno da obezbedite što je prirodnije moguće svetlo kako biste odmah videle rezultat svog rada.

2. Naslonite ruku o bok

Jedan od najvažnijih faktora za usavršavanje izgleda ajlajnera jesu mirne ruke. E, sada, pošto  niste profesionalac i vašoj ruci nedostaje veštine, uvek možete da pokušate sa dodatnim osloncem. Naslonite lakat ruke kojom nanosite ajlajner na neku površinu ili ga oslonite o svoj bok.

3. Ajlajner za bademaste oči – prava tehnika

Kada stavljate ajlajner na bademaste oči, jako je važno da ne povlačite spoljašnji ugao oka! Vaše oko je inače malo koso postavljeno, ako zategnete kožu dobićete krajnje neprirodne linije. Umesto toga, pokušajte da pogledate pravo ispred sebe u ogledalo i nanesite lajner tačno onako kako ide oko. Da, znamo, treba veštine, zato obezbedite dovoljno vremena za brisanje i iscrtavanje iznova.

Članak se nastavlja posle reklama

Da bi linija ajlajnera izgledala dobro na bademastim očima,  nanesite olovku na spoljne ivice oka. Počnite od druge četvrtine dužine kapka, a ne od unutrašnjeg ugla oka.

4. Pomešajte i uskladite boje

Prirodno, bademaste oči su prilično sužene. Stoga, ako želite da oči izgledaju malo šire ili veće, mešanjem boja ajlajnera možete stvoriti odličan efekat.

Članak se nastavlja posle reklama

Nanesite crni ajlajner duž gornje linije trepavica, a duž donje ivice neku svetliju boju. Ovo će dati iluziju svetlih i velikih počiju. I ne zaboravite da uvijete trepavice, posebno fokusirajući se na centralni deo oka.

5. Vodena linija oka

Pokušajte sa nanošenjem ajlajnera na vodenu liniju oka kako bi vaša linija trepavica izgledala gušće i definisala oblik očiju. Ako želite da zaista naglasite svoje bademaste oči, onda je ovo dramatičan način da pokažete njihov prelep oblik.

Članak se nastavlja posle reklama

Međutim, ako želite da vam oči izgledaju šire, onda zaboravite na crni ajlajner za bademaste oči i opredelite se za neku svetlu boju koja reflektuje svetlost.

6. Ajlajner za bademaste oči: Stilovi koji  najbolje stoje

Bademaste oči mogu da nose bukvalno svaki ajlajner makeup. Stoga je najbolja stvar koju možete da uradite je da uživate u eksperimentisanju sa različitim proizvodima i tehnikama kako biste stvorili izgled koji volite.

Članak se nastavlja posle reklama
@cleangirlhacks Almond shaped 🌰 #skincareroutine #skincaretips #SelfCareRoutine #selfcarecheck #skincare101 #skintok #beautysecrets #selfcareroutine #cleangirl #cleangirlaesthetic #cleangirllook #cleangirlmakeup #kyliejenner ♬ original sound – Clean Girl Hacks

 

GuruXOOX/istock/gettyimages