Leptir ajlajner: Kako da postignete izgled, korak po korak + video

by | 20 novembra, 2023
leptir ajlajner

Ako želite da izgledate zaista senzacionalno, onda se odlučite za leptir ajlajner. On je šik i nezaboravan, a mi vam otkrivamo uputstvo postizanje izgleda, korak po korak

 Ajlajner nikada ne izlazi iz mode i to sa dobrim razlogom: on je šik! Ali postoje trenuci kada naša šminka zahteva malo više kreativnosti, ili samo želimo da se malo više zabavimo. Tada je vreme da se okrenemo našim društvenim mrežama.

Šta je leptir ajlajner?

Među trendovskim izgledom lepote TikTok-a je ajlajner u obliku leptira, koji je upravo onako kako zvuči: šminka za oči u obliku prelepog krilatog stvorenja. Napravili smo jednostavan, ali sveobuhvatan vodič za leptir ajlajner tako da možete i sami da isprobate izgled.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ✨💛emma potts💛 ✨ (@emmaahp)

Leptir ajlajner: Uputstvo korak po korak

1.Linija na gornjem kapku

Postoji nekoliko stvari koje treba imati na umu pre nego što kreirate svoj leptir ajlajner, recimo vrlo je važno da odredite željenu veličinu i oblik vaših krila. Prvi korak je izvlačenje linije na gornjem kapku u predelu nabora. Treba vam olovka koja se ne razmazuje, a ako ste veštiji možete koristiti crni ajlajner. Izvlačite liniju iznad nabora, pa nagore, da se završi tik ispod kraja obrve.

2. Linija od spoljnog ugla oka

Drugi korak je izvlačenje linije koja počinje u spoljnom uglu oka i spaja se sa već iscrtanom linijom, ispod obrve. Gornji deo krila vašeg leptir ajlajnera je gotov.

3. Linija donjeg kapka

Nakon što ste nacrtali gornji delo krila vašeg leptira, vučete liniju od spoljnog ugla oka ka obrazu. Ova linija mora da bude simetrična sa linijom koja spaja ugao oka i vrh obrve. Ukoliko ne uspete da postignete savršenu liniju iz prve, ne paničite – uzmite micelarnu vodu na štapić i izbrišite, pa krenite iz početka.

4. Završite leptira

Kada ste napokon postigli idealnu liniju, završavate krilo vašeg letira jednom vikičastom, zakrivljenom linijom koja spaja vrh linije broj 3. sa donjom linijom trepavica. Sada bi oblik leptira već trebalo da bude očigledan.

5. Naglasite krila

Došli smo do tačke gde zabava počinje, a vi zaista možete da iskoristite svoju umetničku stranu. Sada ćete stvoriti akcente na vašim krilima tako što ćete na pojedinim mestima zasenčiti izvučene linije ili ćete ih podebljati. Ako imate spuštene kapke – donji deo krila treba da bude uočljiviji. A, ako vam je ugao oka spušten – onda se usredsredite ka gornjem delu krila.

6. Dodajte boju

Sada je vreme da dodate svoju metalik senku kako bi leptir ajlajner zablistao. Koristite kremaste strukture jer su lakše za precizno nanošenje.

7.Popravite krila

Kada ste zadovoljni bojom i izgledom krila, vreme je da ponovo pređete osnovne linije i akcente. Sada to radite tušem u boji, pa budite oprezni.

8. Maskara

Vreme je da dodate izdašne slojeve maskare, kako bi vaša dramatična senka došla do potpuno izražaja!

Video: Kako postići leptir ajlajner?

Beratriz Braga, MohammedrezaBabaei/Pexels.com