Pet tajni šminkanja Dženifer Lopez koje je čine mlađom

by | februar 12, 2020
ishrana dzenifer lopez

Plesačica, glumica, pevačica Dženifer Lopez od kada se pojavila na javnoj sceni privlačila je pažnju svojim izgledom – izvajanim oblinama. Međutim, poslednjih par godina ovoj latino divi niko ne može da se načudi. Pored toga što je njeno telo u takvom treningu, da joj i mlađe koleginice zavide, i njeno lice izgleda daleko od onog koje imaju dame koje su napunile 50 godina. Tome, zajedno sa ishranom i skupim kozmetičkim tretmanima, Dženifer može da zahvali i svojim šminkerima koji odlično obavljaju svoj posao.

Svi oni koji žele da otkriju tajnu Dženifer i njena make up pravila imaju sada i prilike za to. Njen šminker Skot Barnes otkrio je koje to greške većina pravi prilikom šminkanja, a koje dosta utiču na celokupan izgled.

Evo šta šminker Dženifer Lopez savetuje nikako da ne radite

Prva greška je prejako konturisanje

– Jake linije prilikom konturisanja uvek su znak da pratite trend bez razmišljanja o tome kakvo je vaše lice. Kada sam objavio svoju drugu knjigu sa Kim Kardašijan naglasio sam jednu vrlo važnu stvar – koristite konturisanje da naglasite ono što već imate. Dakle, ne kopirajte tuđe crte lica, to će dovesti do senkei linija koje imaju kontra-efekt – rekao je Skot.

Članak se nastavlja posle reklama

Pravite neprimetan prelaz između senki

– Prvi zadatak senke je da naglasi vaše oči. Kada ne napravite lepi prelaz, kada ne ‘blendate‘, to je jako demode. Razmišljajte o senkama kao uvodu u vaš ceo izgled. Želite da sve bude glatko i da sve boje idu uz vaš izgled i telo – poručio je šminker, prenosi story.hr.

Ne postoji univerzalno rumenilo

– Svaki tip kože ima različite podtonove pa zbog toga i mora imati odgovarajuću boju rumenila. Uvek stavljate rumenilo više napred prema nosu, a ne iza prema ušima – objašnjava Skot.

Članak se nastavlja posle reklama

Oprezno sa hajlajterom

– Osvetljavanje delova lica ima efekat kao da su napred, senke imaju efekat kao da su ti delovi lica iza. Pazite da prilikom stavljanja hajlajtera ne stavite preširoko jer se onda efekt gubi, a i deo ispod jagodice obraza time više nije u senci pa lice može da izgleda naduveno – savetuje poznati svetski šminker.

Članak se nastavlja posle reklama

Teška šminka tokom dana…

– Dnevno svetlo pravi vam medveđu uslugu i kada stavite previše svega svaka greška i mana će se vidi više. Manje šminke tokom dana podariće vam mlađi izgled nego više šminke. Šminkam već 20 godina i znam kako sama šminka puno zavisi od svetla. Moj savet onima koji ipak ne žele da odustanu od puno dnevne šminke je da izbegavaju crne i sive boje. Umesto toga, držite se tamnijih tonova prirodnih boja koje odgovaraju vašoj koži. Dobićete kontrast koji želite, a neće biti tako agresivan – zaključio je Skot, prenosi pomenuti list.

Foto: Guliver/Gettyimages

Članak se nastavlja posle reklama