Pogrešna nijansa pudera: Evo koji viralni trik će vam pomoći u ovoj situaciji!

by | decembar 14, 2022
Pogrešna nijansa pudera

Pogrešna nijansa pudera i te kako može da pokvari celokupni makeup. Ali nije sve tako izgubljeno…

Svima je poznat osećaj: u drogeriji ste i  željni da isprobate novi proizvod. Iščekivanje se povećava kako se približavate, odlučno koračate kroz prolaze (sada vas ništa ne može zaustaviti), samo da biste otkrili da ne možete da promenite formulu i zaglavili ste u igri pogađanja koja bi se nijansa pudera mogla naći. Svi smo bili tamo, i najčešće se ne završi dobro.

Kada je reč o makeup podlozi, ulozi su veliki. Pronalaženje idealne nijanse u drogeriji može da zada prave muke, ali je još teže kada kupujemo online. Ili ćete morati da date sve od sebe sa sićušnim, pikselizovanim uzorkom boja na ekranu ili ćete potrošiti dodatni novac da isprobate više nijansi, nadajući se da će barem jedna biti savršena. I, ako vaš omiljeni prodavac ima ne tako velikodušnu politiku vraćanja, možda ćete biti osušeni na puder nekoliko nijansi tamnijim ili svetlijim i potpuno neupotrebljivim — bez obzira na godišnje doba.

Članak se nastavlja posle reklama

Pogrešna nijansa pudera i TikTok trik koji vam može pomoći

TikTok možda ima rešenje za ovaj problem. Naime, Rose Siard, osnivačca brenda Rose and Ben Beauty, nedavno je podelila ultimativni hack za korekciju nijansi pudera sa svojim 914.000 pratilaca. Objava je brzo stekla popularnost – trenutno ima 1,5 miliona pregleda i taj broj samo raste– dajući nam (i našim zaboravljenim bočicama pudera) novu nadu.

-Drogerijska podloga. Volimo je, ali ne možemo da je menjamo, tako da je teško pronaći idealnu nijansu“, kaže Roseu videu. Ali to ne predstavlja problem uz njen jednostavan „uradi sam“ trik. Tajna? Mešanje pigmenata!

@roseandben Do you know your undertone? 🥰 #makeuptutorial #viralmakeup ♬ original sound – Rose Siard

Članak se nastavlja posle reklama

Koristeći pigmente u duginim bojama primarnih i sekundarnih boja, Rose vešto balansira previše bledu podlogu koja odgovara njenoj koži. Trik je u tome da znate prizvuk svog tena. Pretoplo? Dodajte malo plave da ujednačite stvari. Previše hladno? Odlučite se za suprotno da biste stvorili ravnotežu. Mešanje belog pigmenta sa korektorom može čak učiniti formulu svetlijom, idealnom za sve delove lica koje biste možda želeli da istaknete i oblikujete.

Određivanje podtona

Njeno uputstvo je zaokruženo vodičem, koji opisuje specifičnu svrhu svakog pigmenta i šta može da postigne. Narandžasta, na primer, stvara toplije tonove idealne za srednje i tamne podloge. Ako ste svetliji, ona predlaže da koristite žutu za zlatni ton.

Članak se nastavlja posle reklama

„Ranije sam pričala o njima, ali sam želela da ih pomenem ponovo jer znam da je skupo pokušavati da nađeš svoju savršenu nijansu“, objašnjava ona. „Samo zgrabi ovo i napravi svoju savršenu nijansu.“ Iznenađujuće, Rose kaže da ovo nije prvi put da je predstavila savet, pominjući u opisima video snimka da je o ovoj metodi razgovarala godinama“.

@roseandben Do you know your undertone?!? Tell me in the comments ❤️⬇️ #makeuptutorial #makeup ♬ original sound – Rose Siard

Članak se nastavlja posle reklama

Naravno, međutim, mešanje podloge se ponovo pojavilo nakon što je objavila vodič korak po korak o tome kako da identifikujete svoj ton. Snimak, u kojem istovremeno meša sve svoje podloge duž linije vilice i dozvoljava im da se osuše dva minuta, završava se upoređivanjem svih nijansi odjednom pri prirodnom osvetljenju. Položeni jedan pored drugog, objašnjava ona, čini mnogo lakšim da kažete koji podton je pravi za vas – a koji bi možda trebao dodatno pigmentirati da odgovara vašem tonu kože. Kada saznate svoj podton, spremni ste da počnete da mešate i spajate.

Određivanje prizvuka tona lica uvek će biti kockanje – posebno u drogeriji. Ali, bar imamo ovaj hack za mešanje na koji se možemo osloniti. Ako se uradi kako treba, izbeći ćete rasipanje i uštedeti sebi nešto novca u tom procesu.

Članak se nastavlja posle reklama

Mejkap greške sa puderom: 10 razloga zašto nam lice izgleda plastično i kako to da ispravite!

Lepota i zdravljeValuaVitaly/iStock/Getty Images Plus via Getty Images