Pucanje i listanje noktiju: 6 brzih rešenja koja će vas spasiti!

by | 6 septembra, 2022
Pucanje i listanje noktiju

Pucanje i listanje noktiju mogu da budu prepreka lepom i negovanom manikiru. A šta da radite ako nemate vremena za potpunu rehabilitaciju noktiju?

Prelep manikir i ispucali nokti su apsolutno nekompatibilan koncept, pa je važno da se o tome unapred brinete, inače ćete jednostavno uzalud trošiti novac na lakove i manikir. Stoga, odlučili smo da s vama podelimo tehnike koje će spasiti situaciju u najkraćem mogućem roku.

Pucanje i listanje noktiju i manikir

Pečaćenje voskom

Postupak pečatiranja voskom će pomoći da se sakriju ispucali i izlistani nokti. Ovo je jedna od retkih procedura čiji se efekat može videti odmah.

Nije lako pronaći ovu proceduru u salonima, ali je moguće. Njegova suština leži u upotrebi brusne turpije za nokte, ali možete i bez nje – sve zavisi od stanja noktiju. Nakon kupke za jačanje, obavezno se nanosi poseban vosak, a zatim se kompozicija utrlja u nokat.

Ne preporučujemo da sami pečatirate nokte kod kuće, jer pogrešna tehnika može pogoršati stanje noktiju i naškoditi njihovom zdravlju. Verujte profesionalcima. Postupak traje oko 20 minuta, a rezultat se odmah vidi.

Maslinovo ili kokosovo ulje

Ako ste kod kuće i hitno vam je potrebno da nokti izgledaju što zdravije, koristite ulja – nanesite ih na nokte i lagano ih utrljajte. Ovo je SOS postupak koji je dostupan skoro svima i to „odmah“. Rezultat takvog postupka je odmah primetan, ali ga treba izvoditi najmanje jednom nedeljno kako bi se poboljšao efekat.

Pucanje i listanje noktiju- Parafinska terapija

Sledeći način maskiranja izlistanih noktiju je parafinska terapija. Ova procedura je prilično popularna u kozmetičkim salonima. Postoji hladan ili vruć parafin.

Tehnologija je prilično jednostavna: topi se poseban vosak za manikir, u njega se umoče vrhovi prstiju, navlače se rukavice i neko vreme samo sedite.

Vrući parafin je pogodniji za upotrebu u salonu, a hladan se može kupiti za kućni oporavak noktiju, jer je pogodniji za korišćenjebez pomoći specijaliste. Preporučujemo da ga primenite preko noći za veću efikasnost.

Specijalni premaz

U bilo kojoj kozmetičkoj prodavnici u odeljenju za manikir lako možete pronaći poseban premaz protiv raslojavanja nokatne ploče. Asortiman je prilično velik, ima i mnogo brendova. Istovremeno, oni obavljaju približno istu funkciju.

Premaz se mora obnavljati svaki dan, naneti u nekoliko slojeva. Efekat će biti primetan odmah, ali ako zaista želite da pomognete svojim noktima, sledite uputstva, jer nanošenjem premaza samo jednom, malo je verovatno da ćete postići dugotrajan efekat.

Nail slugging: Novi TikTok trend za negu noktiju koji osvaja svet

Uljana kompresa od kozmetičkog ulja za nokte

Napravite kompresu za nokte u roku od 20 minuta. Da biste to uradili, noću nosite kozmetičke/SPA rukavice. Potopite nokte u slanu kupku pre nanošenja obloga. Ova procedura se može izvoditi 2-3 puta nedeljno. Možete koristiti ne samo ulja, već i hranljivu kremu za nokte i ruke. Sledećeg jutra vaše ruke će izgledati mnogo bolje.

Pucanje i listanje noktiju- Brazilski i jogurt manikir

Brazilski ili jogurt manikir savršeno maskira listanje noktiju, ali je bolje uraditi ove procedure u kozmetičkom salonu. Vaši nokti su uronjeni u kupku od jogurta, u kojoj se natapaju neko vremen. Nakon toga prelazi se na manikir. Kao rezultat postupka, nokti postaju zdraviji.

Preporuke za dugoročni efekat

Za zdrave i lepe nokte u ishranu dodajte sledeće elemente: A, E, B5, PP, C i D i elemente u tragovima- selen, cink, jod, magnezijum, kalcijum, polinezasićene masne kiseline. Svakako – crvena riba, avokado, semenke bundeve i zelenilo su dobra opcija. Takođe je važno piti dovoljno vode.

Sa problemom pucanja i listanja noktiju, može se preporučiti da se uradi analiza na vitamine u telu, a takođe i da se konsultuje sa lekarom, jer je ovaj problem veoma teško prikriti i bolje je sprečiti ga.

Lepota i zdravljeYulia Panova/iStock/Getty Images Plus via Getty Images