Puder usne: Kako kreirati ovaj look?

by | novembar 3, 2021
puder usne

Puder usne su postale naročito popularne onog trenutka kada smo počeli da nosimo maske, usled pandemije koronavirusa.

Pandemija koronavirusa umnogome nas je promenila. Pored načina razmišljanja i vrednosti koje sada cenimo, promenili smo i način odevanja, kao i mejkap rutinu. Sada je u cilju da nam odeća bude udobna, a trendi. Istovremeno, šminka mora biti postojana, naročito zbog nošenja maski.

Zato vam predstavljamo nov način šminkanja usana koji je ekstremno popularan u poslednje vreme. Cilj je da imamo obojene usne, bez bojazni da će se karmin razliti ili preslikati na drugi deo lica, zbog nošenja maski.

Puder usne – kako postići ovaj look?

Efekat puder usana ekstremno je šarmantan, a usne ne deluju suvo, kao što je slučaj s određenim mat i dugotrajnim ruževima. Ali, kako postići ovaj efekat?

Usne prvo uokvirite olovkom, a zatim na njih nanesite željenu boju karmina. Utapkajte karmin ubrusom ili papirnom maramicom.

Pročitajte i… Kako savršeno naneti olovku za usne? Ovaj viralni trik će vam pomoći!

Zatim, preko ubrusa ili maramice, na karmin četkicom (ili sunđerom), nanesite puder u kamenu. Maramica u ovom slučaju služi kao filter.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Medicalskincare x PMU (@beautyxmed)

I voila! Dobili ste efekat puder usana, u kojem su one obojene, bez bojazni da će se karmin skinuti ili preslikati na masku.

Iako proces zvuči komplikovano, zapravo nije, a ukoliko isprobate ovaj izgled, verujemo da nećete zažaliti!

lepotaizdravlje.rsAggy Wide via Unsplash