Kako savršeno naneti olovku za usne? Ovaj viralni trik pomoći će vam u tome

by | 13 avgusta, 2021
kako savršeno naneti olovku za usne

Kako savršeno naneti olovku za usne? Otkrivamo vam najnoviji TikTok trik!

TikTok nam je dosad doneo mnogo trikova i saveta kada je mejkap u pitanju. A najnoviji odnosi se na savršeno šminkanje usana. Evo i o čemu se radi.

Kako savršeno naneti olovku za usne

Klara Bou, zlatna devoja 20-ih godina, proslavila je olovku za usne. Ona ju je stavljala na gornji središnji deo usne i na celu donju usnu, ostavljajući uglove gole. Tako je dobijala efekat usana kao kod lutke, po čemu je postala i prepoznatljiva. Oko 10 godina kasnije, Marlen Ditrih donela je novi trend- iscrtavanje usana van samih ivica. Tako joj je donja usna delovala punije i veće.

Od tada, pa do danas, istorija ovog mejkap pomagala se menjala. Olovke za usne postale su ekstremno popularne 80-ih godina, a deceniju kasnije, obavezno je bilo da olovka bude tamnija od samog karmina. Sama svrha olovke jeste da uokviri usne i da spreči da se karmin razlije van ivica usana.

Pročitajte i… Najčešće greške prilikom nanošenja crvenog ruža

Jedno vreme ih nismo koristili, a sada su se ponovo vratile u mejkap svet. Najnoviji trik sa TikToka omogućava lako nanošenje olovke s neverovatnim rezutatima. Potrebno je spojiti usne, stisnuti ih i olovkom preći preko ivica koje su ostale vidljive.

Zatim, nanosi se karmin ili sjaj na isti način- stisnutih usana. Rezultat je čudesan: savršeno ukovirene usne koje deluju punije. Uz to, karmin se ne precrtava na zube niti se nakuplja na sredini ili u uglovima usana.

Ne verujete nam? Uverite se i sami u videima u nastavku i isprobajte ovu tehniku!

@lera_valesta♬ Listen To Me Now – nghigiango

@natalieeviothis new liner trend. wait for it 🤭 #foryou #makeup

♬ Thot Shit – Megan Thee Stallion

@hudabeautyReposting since many of you asked what shade lipstick I was wearing! Girl On Fire at @selfridges IB: @lera_valesta #hudabeauty #foryou #liphack

♬ SUMMER IN MIAMI – Pat Matrone & Massimo Scalieri

lepotaizdravlje.rs Erstudiostok/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.