Šifon nokti su novi osvrt na trend “manje je više”!

by | 7 juna, 2023
Šifon nokti

Šifon nokti su nova opsesija influenserki, a evo i zašto!

Pretvarajte se da u rukama držite nežnu haljinu od šifona. Lagana je kao pero, blago prozirna i meka poput oblaka — savršena za lepljiv, vruć letnji dan ili sparno veče, s obzirom na to kako leprša dok se krećete.

Sada zamislite tu istu prozirnu, meku teksturu na vašim noktima, a vi imate najnoviji preokret nude manikira: nokte od šifona. Zamislite ih kao svoje prirodne nokte, ali hiljadu puta lepše. U nastavku vam otkrivamo sve što treba da znate o trendu koji već dominira crvenim tepihom.ž

Šta su šifon nokti?

Šifonski nokti su u osnovi personifikovani “tihi luksuz”. Slični su mlečnim noktima, ali su jedan korak lakši, kao da nosite samo najmanji dodir laka da biste poboljšali prirodne tonove noktiju. Ukratko, kao da na rukama nosite izuzetno skupo donje rublje od šifona: glamurozno, senzualno i delikatno u isto vreme.

„Prirodni nokti, ali bolji“ manikir je oduvek bio popularan, posebno kod nevesta i poznatih ličnosti koje traže opciju gotovih, ali nenapadnih manikira koji odišu romantikom i sofisticiranošću. Šifonski nokti su sledeći prirodni korak u tragu mlečnog francuskog manija. Šifon nokti mogu da budu više u nude nijansama da bi se uklopili u ton vaše kože ili da budu poput oblaka sa velom kremaste, maglovito bele ili ružičaste boje.  Jennie Kim iz Blackpinka je u Kanu, noseći svoj netaknuti prozirni mani sa jednako eteričnom Chanel haljinom i nalepnicom za nokte sa Chanel logom, privukla brojne poglede.

Iza ovog manikir trenda

Kao i mnogi trendovi u manikiru, šifonski manikir ima korene na crvenom tepihu, ali je takođe veoma popularan u Koreji i Japanu. Trendovi čistih, ženstvenih i suptilnih noktiju trenutno su ogromni u Koreji. Lepe su, prozračni i lagani, savršeni za leto. Ovaj stil je takođe lak za zvezde koje stalno žongliraju sa prezauzetim rasporedima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @brookelturnbull

Koncept “manje je više” postao je popularan poslednjih godina, a spomenuti trend oličava ovaj minimalistički pristup. Slavne ličnosti se često odlučuju za čiste manikir jer ovakav manikir pruža uglađen izgled koji i dalje dopunjuje njihov ukupan stil, a da ne nadmašuje njihovu odeću. Sophia Richie je nosila mlečne nokte za svoje venčanje o kome se mnogo brujalo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (김제니) (@jennierrubyby)

Šifon nokti- kako postići ovaj look?

Nokti od šifona izgledaju lako i bez napora, ali zakucavanje tog besprekornog platna zahteva malo pripremnog rada da biste pronašli svoju idealnu nijansu, smanjili prugavost i očistili suvu, neravnu zanoktica.

Da biste pronašli superbledu nijansu koja deluje na tonu vaše kože i podseća na prozračne, lepršave vibracije komada odeće od šifona, izoštrite svoje podtonove i pronađite čistu formulu laka za lak koji će vam odgovarati. Svako može da izvuče različite nijanse bele jer je to tako neutralna boja.


Ali ako želite odgovarajući trenutak, neka vam ton kože bude vodič. Ako beli lak ima više žutog podtona, odgovaraće onima sa toplijim tonovima kože. Ako bela ima plavi ton, odgovaraće onima sa hladnijim tonovima kože.

Pre bojenja noktiju, uverite se da su vaši nokti čisti i bez ulja i ostataka. Pomerite zanoktice ne jednom već dvaput – na početku manikira, uobičajeno, a zatim ponovo neposredno pre bojenja. Preskočite namakanje noktiju za dugotrajniji manikir. Voda ne samo da nabubri nokatnu ploču i ubrzava ljuštenje laka, već može da prođe i ispod bočnog pregiba nokta i spreči lak da dobije super oštru liniju.

Apsolutno najvažnija stvar koja će vam pomoći je da koristite novu bočicu laka i često je protresite.„Kada je boca nova, rastvarači i pigmenti su u svom savršenom odnosu. Čim otvorite bocu, rastvarači počinju da isparavaju, ostavljajući odnos pigmenata viši, odakle mogu doći pruge. Kandalec kaže da se boca nežno protrese često kako bi se obezbedilo ravnomerno mešanje i obojite tri do četiri nokta pre nego što ponovo zatvorite i protresete.

Prozirnim nijansama može biti poznato da je teško nositi se sa njima, što dovodi do prugavosti ili više zrnastih slojeva za pokrivanje. Kako potići taj prelepo, nude izgled  bez ikakvih crta? Super, super tanki slojevi! Lak treba nanositi u veoma tankim slojevima kako bi se izbeglo neravnomerno nanošenje pruga.

 

Lepota i zdravljeForemniakowski/iStock/Getty via Getty Images Plus; Mariia Demchenko/iStock/Getty via Getty Images Plus; Dmytro Duda/iStock/Getty via Getty Images Plus