Francuske usne: makeup trik koji čini vaše usne vizuelno većim (+video)

by | oktobar 2, 2022
francuske usne

Francuske usne su apsolutni beauty hit poslednjih nekoliko godina. Kako da ponovite ovu makeup veštinu što efikasnije – otkrivamo tajnu

Francuske usne asociraju najpre na od Brižit Bardo, fatalnu lepoticu koja je obeležila celu jednu aeru. Imala je pune usne, koje su konstantno delovale napućeno – nešto poput uvređenog deteta. Muškarci su je smatrali izuzetno zavodljivom i privlačnom, a danas su takve usne ponovo vrhunac trendova.

Kako pravilno pratiti ovaj trend i koje nijanse je potrebno birati?

 

Francuska šminka: opšte preporuke

 

Kao što znate, Francuskinje veoma cene svoje vreme, ali u isto vreme uvek uživaju u životu i cene svaki trenutak. Francusku šminku odlikuje prisustvo dva elementa: grafika na očima i svetle usne. Od grimizne boje odustalo se odavno, ali i dalje je na snazi pravilo: ajlajner mora da bude oštar i dovoljno dug. Na taj način savršeno naglašava liniju trepavica. A sa ovakvim očima idealno se kombinuju sočne nijanse  karmina: jarko crvena, malina, roze, ljubičasta..

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Vintage Icons (@vintageic0ns_)

 

Francuske usne: Korak po korak

 

Korak #1: Nega

Obavezno hranite i vlažite usne noću. Sa godinama gube vredan kolagen, a kontura postaje manje oštra. Izaberite ruževe ili kreme pravljene posebno za usne koje sadrže kolagen i hidratantne sastojke.

Krema za usne nije bačen novac. Ona sadrži posebne komplekse, kao što su peptidni lanci, koji poboljšavaju cirkulaciju krvi, dajući blagi prirodni otok i vraćajući jasnoću kontura usana.

 

Korak #2: Šminka

Make up pravila za francuske usne su prilično jednostavna. Najsvetlija tačka vaše komture nalaziće se u centru usana, blizu sluzokože. Kako idete prema ivica usana, nijansa treba da bledi i postaje manje intenzivna.  Preporučujemo da izaberete mat završne slojeve i to u stiku, jer je njima lakše senčiti.

Kada nanosite proizvod na usne, koristite prste. Nanosite karmin počev od unutrašnjeg dela usta, linje koja razdvaja sluzokožu usta i nežnu kožu usana. Potom razmazujte ka ivicama.  Na taj način usne će delovati punije.

 

BONUS VIDEO: francuska makeup rutina

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Paris Issue ♥️ Parisian Style (@parisissue)

 

Evening Standard / Stringer/GettyImagesPlus