Zašto izgledate loše bez šminke: 4 stvarna razloga i kako da podignete svoje samopouzdanje!

by | decembar 21, 2022
Zašto izgledate loše bez šminke

Razlozi zašto izgledate loše bez šminke mogu biti i ne tako očigledni i vrlo neočekivani. Evo o čemu se radi. 

Šminka je obavezna dnevna rutina mnogih žena, bez nje se često osećamo neprivlačno i monotono. Postoji nekoliko razloga za ovu percepciju sa kojima možete raditi kako biste sebe i svoju kožu oslobodili šminke barem na nekoliko dana u nedelji.

Zašto izgledate loše bez šminke

Društveni standardi

Svetle pune usne, udubljene jagodice, prćast nos i duge trepavice i dalje se smatraju opšteprihvaćenim pokazateljima lepote. Malo ljudi ima ceo set po prirodi, a mnogi pokušavaju da uz pomoć šminke približe crte lica standardima. I bez toga, mnoge žene se ne osećaju privlačni. U stvari, svi standardi su samo u našoj glavi. Pokušajte da pronađete fotografije poznatih ličnosti  koje vi lično smatrate standardom lepote bez šminke. Sigurno ćete videti lica koja su daleko od „ideala“. Takođe je korisno pratiti influensere sa nekonvencionalnim izgledom – na taj način će se vaša ideja o lepoti postepeno širiti.

Članak se nastavlja posle reklama

Pravo lice top modela: Pre i posle profesionalne šminke!

Problemi sa kožom

Drugi razlog zašto se uznemirite kada se pogledate u ogledalo mogu biti problemi sa kožom koje obično krijete ispod pudera. Ako su akne, bubuljice, podo;njaci ispod očiju ili izbočine veoma uznemirujuće za vas, možda bi imalo smisla dati prioritet pravilnoj nezi kože i tretirati osnovni uzrok, umesto da pokušavate da ga sakrijete kozmetikom u boji.

Članak se nastavlja posle reklama

Zašto izgledate loše bez šminke- Pogrešna frizura

Frizura, boja kose, stilizovanje, pa čak i stanje kose u velikoj meri utiču na to kako sebe doživljavamo u ogledalu. Možda ako promenite frizuru ili promenite negu kose, sebi više nećete izgledati ružno bez šminke.

Previše šminke

Ako se većinu vremena vidite u ogledalu sa sjajnom šminkom, jednostavno se možete naviknuti na ovu sliku i odviknuti se od svog lica u originalnom obliku. A sve što je neobično, naš mozak doživljava na negativan način.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Lepota i zdravljeProstock-Studio/iStock/Getty Images Plus via Getty Images