Najbolji hoteli za romantično putovanje

by | februar 19, 2020
Najbolji hoteli za romantično putovanje

Najbolji hoteli za romantično putovanje donose bajkovitu atmosferu o kojoj ste maštali.

Da li postoji nešto lepše od dugoočekivanog odmora? Naravno! A to je putovanje sa voljenom osobom. Bez obzira da li šetate ulicama svetskih metropola, zagrljeni posmatrate zalazak sunca na moru ili, pak, otkrivate nepoznate kulture i egzotične destinacije jedno je sigurno – zajednička avantura doneće novu dozu romantike u vaš odnos. Ujedno, ona je prava prilika za nova iskustva i nove uspomene kojih ćete se rado sećati.

Zato vam u nastavku teksta otkrivamo koji su najbolji hoteli za romantično putovanje.

Najbolji hoteli nalaze se na svima omiljenom grčkom ostrvu

Santorini je jedno od najlepših ostrva u Egejskom moru. Prepoznatljivo je po belim kućicama sa vratima i prozorima obojenim u plavo koji pružaju savršeni sklad sa morskom pučinom.

Santorini očarava raznobojnim stenama koje se uzdižu iz mora, prelepim plažama za koje su vezani najromantičniji zalasci sunca, ali i bogatom gastronomijom. Ne čudi što su na površini od samo 73 km2 smešteni najbolji hoteli za romantično putovanje. Među njima se posebno izdvaja Andronis Concept Wellness Resort.

Ušuškan između litica i Egejskog mora ovaj hotel donosi jedinstveni spoj moderne lepote i tradicije. Minimalistički stil odiše neverovatnom elegancijom dostojnom pet zvezdica. Prostor je okružen očaravajućim vrtovima i vinogradima u kojima možete da uživate sa svojih terasa. Luksuzni apartmani poseduju svoje bazene čineći ih pravom oazom mira. Dok personalizovana usluga omogućava vam da poručite specijalno napravljene obroke od strane poznatih nutricionista.

Najbolji hoteli za romantično putovanje u gradu ljubavi

Pariz je grad svetlosti i ljubavi. Počev od krstarenja Senom, preko šetnje Jelisejskim poljima i mostom Aleksandra III, pa do pogleda sa Ajfelovog tornja i obilaska boemskog Monmartra – svaki deo odiše romantikom koja nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Najbolji hoteli za romantično putovanje

U skladu sa svojim nadimkom u njemu se nalaze najbolji hoteli za romantično putovanje. Jedan od njih je J.K. Place. Savršena kombinacija majstora italijanskog šika, hotelijera Orija Kafrija i arhitekte Michela Bonana pretvorila je nekadašnju ambasadorsku rezidenciju u čarobno mesto. Sobe sa visokim plafonima i eklektična umetnička dela u prepoznatljivom stilu Luja XIV donose raskoš kraljevskih palata. Dok za trenutke odmora sa voljenom osobom tu su spa centar Sisley i zatvoreni bazen. U okviru hotela nalazi se i čuveni restoran Casa Tua koji nudi savršeni ambijent za romantičnu večeru.

Najbolji hoteli za romantično putovanje u duhu orijenta

U srcu Marakeša hotel Riad Camilia nudi savršeno bekstvo od gradske buke i užurbanih prolaznika. Vrt ispunjen stablima narandže, zimska soba sa toplim kaminom i terasa na krovu sa pogledom na Medinu pozivaju vas da uronite u orijentalnu bajku. Jer, ovde je sve podređeno vašem uživanju uključujući i hamam, opuštajuće masaže, kao i nekoliko trpezarijskih prostorija za romantične, privatne večere uz sveće.

Ukoliko, pak, želite da obiđete „kraljevski grad Maroka“ na samo 10 minuta hoda nalaze se muzej i Almoravid Koubba.

Najbolji hoteli za romantično putovanje mogu se naći u džungli!

Iako dalek, Bali je jedna od najtraženijih destinacija za medeni mesec. U samoj džungli nalazi se Hanging Gardens. Baš kao što i sam naziv kaže prelepi kompleks podseća na prave viseće vrtove koji žive zasebni život daleko od očiju javnosti.

Najbolji hoteli za romantično putovanje

Hanging Gardens je prvi „boutiquehotel na svetu sa sedam zvezdica. Iz privatnih vila okruženih neverovatnom prirodom i terasama riže pruža se pogled na reku Ayung. Luksuzni smeštaj prati spa centar u kome možete da osetite blagotvorni efekat tradicionalne balinežanske masaže. Ipak, pravu atrakciju predstavlja zadivljujući bazen koji mnogi navode kao najbolji na svetu.

Da je ovo zaista pravi izbor za romantično putovanje dokazuje i posebna ponuda zaljubljenim parovima. Bazen obasjan svetiljkama u obliku srca, zastori koji okružuju sto, tiha muzika ili, pak, vila posuta laticama cveća – ostaje na vama da izbarete svoju romantičnu večeru.