Ovo nikako ne smete propustiti na Santoriniju!

by | 1 maja, 2015

Grčko ostrvo Santorini je u južnom Egejskom moru i zapravo se sastoji od grupe ostrva. Kompleks je još uvek aktivan vulkan i uglavnom je poznat po svojim sjajnim plavim krovovima, ali ima još toliko stvari koje možete videti i kojima se možete diviti koliko i tim zgradama sa kupolama.

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Pogledajte film na otvorenom

Prelepa predvečerja na Santoriniju možete iskoristiti tako što ćete otići da pogledate film u bioskopu na otvorenom. Kamari selo, koje se nalazi na ovom ostrvu, ima jedan od najboljih otvorenih bioskopa na svetu sa udobnim stolicama, ukusnim koktelima i, naravno, kokicama.

Pešačite od Fire do Oja

Ovo pešačenje od 9km stazom koja povezuje gradove Firu i Oja proglašeno je za najživopisnije u Santoriniju. Šetnja traje oko tri sata, a s obzirom na lepotu kojom ćete biti okruženi i željom da je zabeležite foto-aparatom može trajati i duže.

Spavajte u vetrenjači

U vetrenjača vilama u Imerovigli možete spavati u novoizgrađenoj luksuznoj vetrenjači opremljenoj privatnim bazenom, hidromasažnim mlaznicama, terasom i panoramskim pogledom na Egejsko more. Iako svaka vetrenjača može da primi pet osoba, možda ćete ipak želeti da tamo odete sa svojim partnerom.

Stepenice od grada Oja do Amoudi zaliva

Mala luka Amoudi nalazi se neverovatnih 300 stepenika od grada Oja. Ovo će biti mali izazov, ali bićete nagrađeni predivnim pogledom uz put i neobičnim tavernama gde ćete napuniti baterije. Takođe možete zastati i u popularnom kafiću „39 stepenik“ i osvežiti se.

Pešačite do vrha vulkana

Nea Kameni je vulkansko ostrvo u centru Santorinija gde možete da planinarite do vrha. Karte za ture brodom možete kupiti u staroj luci u Firi. Oni će vas dovesti do kratera, a onda nastavite penjanje uz strmi i kameniti uspon do vrha uz fantastičan pogled. To nije nešto što može da se vidi svaki dan!

Pogled sa Akrotiri svetionika

Akrotiri svetionik se nalazi na južnoj strani Santorinija. Sam svetionik nije tolika velika atrakcija kao pogled koji pruža. Ovo je mesto gde ćete uživati ako ponesete bocu vina i uhvatite prekrasan zalazak sunca.

Pogledajte koncert u La Ponti u Akrotiri

La Ponta je smeštena u venecijanskoj kuli iz XIII veka u dvorcu u Akrotiri. Unutra je izložba tsabouna – narodnog duvačkog instrumenta iz porodice gajdi. Prava magija nije samo da pogledate izložbu, već i da čujete muziku koju taj instrument proizvodi. Koncerti se održavaju u večernjim satima i možete prisustvovati objedinjavanju antičkih i savremenih zvukova.

Pijte Magarac pivo

Magarac pivo je lokalno pivo koje ćete naći u svim kafićima i restoranima na ostrvu. Možete otići i direktno na izvor, obići pivaru i degustirati sva tri proizvoda: žuti, crveni i ludi magarac.

Autor: Jovana Jovović

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.