Koji je model venčanice idealan za vašu građu?

by | jun 8, 2023
vančanica za tip građe

Ako ste buduća nevesta, prosidba nije jedina stvar kojoj ćete reći „da“. Vi morate reći da svojoj savršenoj venčanici i ona bi trebalo da odgovara vašoj građi tela

Reći da haljini je visoko na listi prioriteta mlade, odmah nakon što pronađete svog partnera. Vaše venčanje je dan kada uživate u centru pažnje – sve oči će biti uprte u vas, bilo da šetate niz prolaz, imate prvi ples ili se družite sa gostima. Ovaj odlučujući trenutak zaslužuje haljinu dostojnu prilike.

Savršena venčanica za tip građe

Dok se pripremate za traženje savršene venčanice imajte na umu sledeće:

Članak se nastavlja posle reklama

A model venčanice

Ovo je model koji odgovara svakom tipu građe. Uska gore, ispod struka se širi u obliku slova A tako da prikriva nedostatke, stomačić ili malo jače butine. Takođe, ona stvara iluziju tankog struka i čini vas vitkijom.

Sirena venčanica za dame sa oblinama

Ovo je oblik koji ističe sve obline, pa morate biti oprezne ako ste građene kao jabuka, odnosno ako imate izažen stomak. Ipak, to ne znači da ne možete da nosite ovakvu venčanicu, samo je uputno da izaberete dobar veš za oblikovanje tela koji ćete nositi ispod nje.

Članak se nastavlja posle reklama

Truba venčanica za široke kukove

Ovo je umerenija i strukturisanija verzija sirena venčanice. Stvara ravnu liniju od kukova do poda, pa je idealna za žene sa građom peščanog sata. Nju biraju žene koje žele da prikriju svoje kukove i obline.

Članak se nastavlja posle reklama

Balska haljina ističe grudi

Ona dodaje malo drame i čini da se osećate ako princeza. Voluminozni donji deo blanasira se utegnutim gornjim delom. Sakriva donji deo tela, akcentuje grudi i često je odličan izbor za punije žene. Ipak, postoji jedan deo tela koji ona ne sakriva već ističe – kukove. Dakle, ako niste punije nego imate izažene kukove, opredelite se za truba venčanicu.

Članak se nastavlja posle reklama

Slip venčanica za vitke devojke

Minimalistička, sofisticirana, šik! Slip haljina je odlična za one mlade koja smatraju da je manje uvek više. Ona stoji vitkim devojkama jer ima tu tendenciju da oslikava svaku nesavršenost na telu.

Članak se nastavlja posle reklama

Venčanica sa otvorenim ramenima za atletsku građu

Obično se kombinuje sa ravnim krojem i nekoliko slojeva, pa zahteva da budete vitki. Ipak, ona je odlična za žene koje imaju struk, ali nemaju izražene grudi ili kukove – za atletski građene mlade.

Članak se nastavlja posle reklama
petrenkod/iStock/GettyImagesPlus