Osnovni zadatak hirurgije – pomoći povređenom

by | decembar 2, 2010

 Eurobank EFG je u saradnji sa zdravstvenom ustanovom Bel Medic svojim klijentima omogućila besplatne preglede u domenu opšte hirurgije.

Osnovni zadatak hirurgije je da se, bez obzira na uslove pomogne obolelom ili povređenom, a na medicinskim radnicima je da pacijentu pruze adekvatnu pomoć.

U skladu sa tim, opsta hirurgija podrazumeva najširi spektar bolesti kojima se bavi i zauzima posebno mesto u okviru svake bolnice.

Medifree logo

EFG banka omogućava preglede u domenu opšte hirurgije
Kao banka koja je okrenuta svojim klijentima i njihovim potrebama, Eurobank EFG je u saradnji sa zdravstvenom ustanovom Bel Medic, svojim klijentima, a korisnicima Euro PLATA Premija tekućeg računa omogućila besplatne preglede u domenu opšte hirurgije.

Pregled podrazumeva razgovor sa pacijentom, anamnezu, uvid u prethodnu medicinsku dokumentaciju, fizikalni pregled (u zavisnosti od problema – palpatorni pregled trbuha/digitalni rektalni pregled…), preporuku za eventualnu dodatnu dijagnostiku, savet i preporuku za terapiju.

Zdravstvena ustanova Bel Medic
Zdravstvena ustanova Bel Medic koja u sastavu svoje opšte bolnice ima dve kompletno opremljene operacione sale u kojima je moguće uraditi hirurške intervencije u lokalnoj i opštoj anesteziji.

Pored hirurške intervencije u opštoj anesteziji neophodno je da pacijent uradi preoperativnu pripremu koja podrazumeva laboratorijske analize, pregled interniste sa EKG-om, rentgenski snimak pluća i pregled anesteziologa. Kompletna preoperativna priprema se obavlja u zdravstvenoj ustanovi Bel Medic-u. Nakon intervencije pacijent se smešta u intenzivnu negu gde je obezbeđen kompletan monitoring ili u jednokrevetni apartman u kome je pod stalnim nadzorom lekara i sestre.

Tv doktoriHirurške intervencije u lokalnoj anesteziji
U hirurške intervencije u lokalnoj anesteziji u opštoj bolnici Bel Medic spada obrada rana i povreda svih vrsta. Ove intervencije podrazumevaju hiruršku obradu na bilo kom delu tela, a sve obrade rane se mogu vršiti u uslovima lokalne i opšte anestezije.

U slučaju akutnih i hroničnih bolova uzrokovanih uraslim noktom, moguće je ukloniti delimično ili potpuno nokatnu ploču na bezbolan način u uslovima lokalne anestezije.

Vrši se i otklanjanje krpelja koji mogu biti prenosioci nekoliko bolesti, a najčešća je Lajamska bolest. Takođe, hirurška intervencija u lokalnoj anesteziji podrazumeva i uklanjanje mladeža.

Hirurške intervencije u opštoj anesteziji
Hirurške intervencije u opštoj anesteziji, kao što je operacija dobroćudnih i zloćudnih promena na dojci. Dobroćudni tumor dojke se može hirurški odstraniti, a operacija se izvodi u lokalnoj ili opštoj anesteziji. Pacijentkinja može da napusti bolnicu dva do tri sata nakon intervencije.

Maligni tumori dojke se mogu hirurški lečiti različitim operativnim tehnikama, a operacija se izvodi u opštoj anesteziji. U toku operacije se radi biopsija tkiva i rezultat stiže u toku intervencije. Dalji tok intervencije zavisi od pristiglog nalaza. U bolnici Bel Medic se odmah nakon ovakve radikalne operacije može uraditi rekonstruktivna intervencija i ugraditi endoproteza dojke.

 

Medifree – zdravstvena zaštita klijenata

Eurobank EFG i Zdravstvena ustanova Bel Medic osmislile su Medifree program zdravstvene zaštite, koji klijentima Eurobanke, korisnicima Euro PLATA Premija tekućeg računa omogućava besplatne specijalističke preglede u zdravstvenoj ustanovi Bel Medic.

Za
dame su omogućeni besplatni pregledi god ginekologa, oftalmologa ,
specijaliste opšte hirurgije, interniste sa EKG-om, dok su za muške
korisnike ovog računa omogućeni pregledi kod interniste sa EKG-om,
oftamologa, opšteg hirurga i lekara opšte. Na preglede specijalista,
dijagnostičke i terapijske procedure i stomatološke usluge, vlasnici
Euro PLATA Premija računa, kao i članovi njihovih porodica imaju popuste
od 15 do 20 odsto.

Kako bi aktivirali svoju Medifree uslugu,
vlasnici Euro PLATA Premija tekućeg računa treba da potpišu saglasnost u
svojoj filijali, dok građani koji žele da postanu korisnici ovog računa
mogu da ga otvore u bilo kojoj od 117 filijala Eurobank EFG u Srbiji.

Tagovi: