Kardio trening bez sprava: 3 najbolje vežbe koje možete raditi i kod kuće

by | april 26, 2023
kardio trening bez sprava

Ovaj kardio trening bez sprava može da zameni džogiranje i trčanje na traci.

Kako bismo održali fizičku kondiciju uoči leta predstavljamo vam jednostavan trening koji možete raditi od kuće. Ove vežbe su idealne za one koji baš i ne vole da idu u teretanu i na treninge. Važno je samo da budete uporni i rezultati neće izostati!

Kardio trening bez sprava

Vežbe za zagrevanje

Džamping džek je idealna vežba za zagrevanje. Stanite u raskoračni stav s rukama pored tela. Dok skačete, razdvajajte noge i ruke. Ovde možete dodati i čučanj nakon otvaranja nogu sa strane.

Članak se nastavlja posle reklama

Važno: Držite kičmu neutralnom, a središnji deo tela (stomak) jakim tokom vežbe.

Kardio trening bez sprava-Mountain climber

Članak se nastavlja posle reklama

Početni položaj: postavite se u položaj za sklek ali savijenih nogu- dlanovi ispod ramena, a laktovi blago savijeni. Neka kolena budu u ravni sa karlicom. Iz ovog položaja  naizmenično savijajte kolena ka grudima, održavajući jak pritisak i neutralan položaj kičme .

Čučanj s strane na stranu

Članak se nastavlja posle reklama

Početni položaj: stanite u raskoračni stav. Dok prelazite s jedne na drugu stranu, savijajte koleno, a karlicu povucite unazad, kao da ćete da sednete. čučanite, malo povucite karlicu unazad, telo napred, a stomak držite zategnutim.  Ruke su blago savijene u laktovima i kreću se u taktu sa nogama, kao pri hodanju. Možete, a i ne morate, da koristite tegove.

Vežbe izvodimo 20-45 sekundi, naizmenično sa 20-30 sekundi odmora, po 3 kruga.

Članak se nastavlja posle reklama

Spirulina u službi mršavljenja

Dokazano je da ubrzava metabolizam, smanjuje apetit i smanjuje želju za apetitom. Spirulina je veoma hranljiv proizvod sa snažnim antiinflamatornim i antioksidativnim svojstvima.

Članak se nastavlja posle reklama
Lepota i zdravljegorodenkoff/iStock/Getty Images Plus via Getty Images