Unesite zen u svoj dom. Evo kako (Da, moguće je!)

Bilo da je u pitanju vaše radno mesto, dnevna soba ili dečja soba, znamo da haotičan životni prostor donosi negativnu energiju. Evo kako da u svoj dom unesete zen!

by | 2 marta, 2021

Iz redakcije magazina „Natural Health“

Dom koji je dezorganizovan i prepun nagomilanih stvari stvara osećaj bezvoljnosti, negativnosti i neproduktivnosti.

Čak i ako je u pitanju samo nekoliko neopranih sudova u sudoperi: stalno ih gledate i počinju da vam smetaju. To utiče i na našu podsvest i čini nas nervoznim i negativnim.

Donosimo vam nekoliko jednostavnih pravila koja će vam pomoći da u svoj dom unesete preko potrebni mir.

Zen u domu: Jednostavna pravila

1 Sklonite bespotrebne stolove

Stočići za kafu, trpezarijski stolovi, klub stolovi… ove ravne površine idealne su za nagomilavanje stvari, a taj nered doprinosi neproduktivnosti. Na kraju dana, nemojte ništa ostavljati na kuhinjskom stolu. Neka prostor “prodiše” i odmah ćete osetiti razliku.

2 Sve na svoje mesto

Najbolji način da unesete mir u dom jeste da osigurate da svaka stvar ima svoje mesto. Ako ne sklanjate stvari, vrlo je verovatno da će u u toku dana doći do bespotrebnog nereda, a nered u kući donosi i nered u mislima. Uz to, ako sklanjate sve na svoje mesto, na kraju dana nećete morati ništa da spremate i otići ćete na spavanje mirniji i spokojniji.

3 Prizovite prirodu u pomoć

Ostavili smo ga za kraj, ali sobne biljke, prirodni materijali i plavi i zeleni tonovi pravilo su broj 1 za stvaranje zena u domu. Prirodne stvari, one koje rastu, stvaraju osećaj mira te umanjuju nervozu i tenziju. (Pročitajte i… Biljke: Jednostavan, a efektan način da ulepšate svoj dom)

Više o magazinu Natural Health saznajte ovde.

 

Natural HealthVladdeep via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.