Novosađani zauzeli stav!

by | 12 oktobra, 2014

Ljubitelji fitnesa okupili su se u subotu u velikom broju ispred Fakulteta za sport i turizam gde je održan prvi po redu fitnes festival u Novom Sadu.

IMG_7737

Naime, u organizaciji TIMS-a, a u saradnji sa Savezom za rekreaciju i fitnes Srbije, Savezom za rekreaciju i fitnes Vojvodine i renomiranim fitnes centrima iz Novog Sada održan je festival pod nazivom “Zauzmi stav”, prvi u nizu koji fakultet planira da organizuje.

Učesnici festivala imali su priliku da od fitnes eksperata saznaju najnovije teorijske i praktične aktuelnosti iz sveta fitnesa, kao i da učestvuju u demonstraciji određenih programa.

IMG_7969(1)

IMG_7863

Za teorijski deo zaduženi su bili: prof. dr Dušan Perić, jedan od najpriznatijih stručnjaka u sportu (autor knjige “Antropomotorika – osnovi sportske lokomocije”, obavezno štivo svakog ko se bavi sportom), čije predavanje je pojednako zabavno i edukativno, zatim, Nebojša Stojanovski, predsednik SRFS, Dragan Tomašević, generalni sekretar SRFS i Milan Ivetić koji je imao zadatak da nas ubedi u to da “budućnost nije to što je nekad bila”.

IMG_7641

IMG_7697

IMG_7692(1)

IMG_7702

Ispred fakulteta održane su demonstracije četiri različita fitnes programa, a svi zainteresovani posetioci imali su priliku da se oprobaju u vežbanju. Na programu su bili: Funkcionalni trening (Marko Tajs), BodyAttack LesMills, Dance Aerobik (Branko Galić) i Hatha Yoga (Olivera Stojadinović).

Najaktivniji učesnici nagrađeni su poklon vaučerima fitnes centara učesnika skupa.

Sledeće druženje zakazano je za april mesec, do tada ostanite u formi i zadržite stav!

Tekst i foto: Daniela Stamenković, Life Content

Tagovi: