Kako brzo zaspati i osloboditi se nervne napetosti i nesanice?

by | mart 8, 2024
Kako brzo zaspati

Činjenica je da stres ne možemo izbeći, pogotovo danas kad svakodnevno jurimo za materijalnom sigurnošću. Ukoliko i vi, kao i većina ljudi, mislite da nema nade da dan prođe bez nervoze, napetosti i glavobolje, pročitajte još ovo.

Pratite ovih par saveta i olakšanje će ubrzo uslediti.

1. Pojačajte unos minerala, najviše magnezijuma

Magnezijum je esencijalni mineral koji je neophodan našem telu za normalno funkcionisanje i za održavanje vitalnih funkcija. Među najbezbednijim je suplementima koji praktično nemaju nikakve kontraindikacije, što dokazuje činjenica da ga mogu koristiti deca i trudnice.

Dovoljan unos magnezijuma na dnevnom nivou je zaslužan da se drugi neophodni vitamini bolje apsorbuju. Magnezijum doprinosi boljoj koncentraciji i nervnoj relaksaciji – smanjenju anksioznosti, depresije, napetosti i nervoze.

Retko ko ima optimalne količine magnezijuma u telu jer ga je danas nemoguće uneti dovoljno samo putem ishrane, a od magnezijuma zavisi da li ćemo imati grčeve u mišićima, glavobolje, migrene i još mnogo toga.

Koji je najbolji magnezijum?

Postoje razni oblici magnezijuma na našem tržištu, ali ističemo superiorni oblik, koji naše telo usvaja u najvećoj meri i ne dovodi do dijareje – Magnezijum bisglicinat.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Strong Nature (@strongnature.rs)

 

2. Poboljšajte kvalitet sna

Kada ste obezbedili telu dovoljno magnezijuma, dolazi do drugih benefita – nervna i mišićna relaksacija doprinose da brzo utonete u san. A sada, kada smo sebi omogućili da zaspimo lako, hajde da vidimo šta možemo uraditi da san bude kvalitetan i čvrst.

Kvalitetan san je ključ dobrog zdravlja.

Tokom spavanja prolazimo kroz par faza sna u kojima se telo regeneriše na ćelijskom nivou. Međutim, ukoliko faza dubokog sna izostane, sutra ćemo se osećati umorniji sa manje energije i volje za dnevne aktivnosti. Osetićemo anksioznost i nezadovoljstvo.

Za kvalitetan san zaslužan je hormon melatonin. Telo počinje da ga proizvodi kada više nismo izloženi svetlosti dana tj plavoj svetlosti.

Gde grešimo?

Svakodnevno prirodnu proizvodnju melatonina remetimo gledajući u ekrane mobilnih telefona pred spavanje. Telo je tada zbunjeno jer elektronski uređaji emituju istu plavu svetlost kao sunce. Melatonin automatski dobija signal da je još uvek dan i da mora da prestane da deluje. Da bi se sve vratilo u normalu, treba da pojačamo melatonin i smanjimo ovu zbunjenost organizma.

Suplement melatonin će podstaći prirodnu produkciju melatonina koju smo mi sami zaustavili i nesvesno sebi narušili kvalitet sna i sutrašnjeg dana, a potom i kvalitet celokupnog zdravlja.

Studije dokazuju da suplementacija melatoninom sat vremena do par sati pred spavanje i te kako poboljšava kvalitet sna i prirodno nas uvodi u duboku fazu sna gde se naše telo regeneriše na svim nivoima.

Sa melatoninom u kombinaciji sa magnezijumom, na pravom ste putu ka dugoročnom zdravlju.

3. Savet plus: Praktikujte ovo pred spavanje

  • Minimum sat vremena pred spavanje ublažite sva svetla u kući
  • Popijte svoj magnezijum bisglicinat i melatonin 1 mg
  • Pustite tihu muziku koja vas umiruje
  • Rešite se svih ometajućih sitnica na koje biste mogli da mislite pred spavanje: pripremite sebi garderobu za sutra, spremite doručak za poneti, ostavite kuhinju čistom
  • Odložite telefon što dalje od kreveta, a potom primenite vojne tehnike brzog zaspivanja koje podrazumevaju opuštanje mišića sledećim redosledom: lice, obrve, ramena, ruke i šake, stomak, butine, stopala, sve praćeno fokusom na lagan udah i dug izdah.

IDEALNA KOMBINACIJA
Da zaspite brzo i lako!
Magnezijum bisglicinat i Melatonin 1 mg

  • Magnezijum bisglicinat doprinosi nervnoj i mišićnoj relaksaciji
  • Melatonin 1 mg doprinosi i kontinuiranom i kvalitetnijem snu, skraćuje vreme potrebno za ulazak u san

Uputstvo da zaspite brže i poboljšate kvalitet sna:
Sat do dva pre odlaska na spavanje popiti 1 do 2 tablete Strong Nature® Magnezijum bisglicinata i 1 tabletu Strong Nature® Melatonin 1 mg

Uz Strong Nature® Magnezijum Bisglicinat i Melatonin 1 mg, iz dana u dan primetićete poboljšanje i ubrzo ćete shvatiti da ste jednostavnim metodama pobedili tako jake protivnike kao što su napetost, stres i loš san.

demaerre/GettyImagesPlus