8 trikova za najbolju šminku ispod naočara

by | mart 8, 2024
saveti za šminku ispod naočara

Nošenje naočara može biti prepreka kada je u pitanju nanošenje šminke. Ako ništa, definitivno zahteva malo veštine.  Ovo su najbolji saveti za šminku ispod naočara. 

Izbor pravih naočara bio je dovoljno težak. Da li ste kratkovide ili dalekovide, da li model pristaje vašem licu, koja boja najbolje ističe oči? Nakon što je sve to rešeno, šminkanje je postalo novi izazov. Ali ne za dugo! Ovih osam saveta će vam pomoći da se pravilno šminkate ako nosite naočare i zaboravite na sve nesigurnosti koje možda imate.

Saveti za šminku ispod naočara

Savet 1: Stavite naočare za šminku

Naravno, teško je šminkati se ako su naočari na licu. Ali ne možete bez toga, jer se obično vidite samo mutno u ogledalu. Precizna šminka na ovaj način nije moguća. Rešenje problema: naočare za šminku. Okvir sa sklopivim naočarima koji se mogu pomeriti nadole, gore, desno ili levo po potrebi. To znači da možete sve da vidite jednim okom, dok se drugo šminka. Ovakvi okviru su dostupni ili na mreži, u nekim apotekama ili kod oftalmologa.

Članak se nastavlja posle reklama

Savet 2: Nanesite korektor

Nakon što je lice očišćeno, osušeno, balzamovano dnevnom kremom, vitaminom C ili prajmerom, sada je na redu korektor. Pored prekrivanja bubuljica ili crvenkastih mrlja, trebalo bi da prekrijete i tamna područja direktno ispod oka. Jer svaki par naočara baca senku koja čini da tamni krugovi ispod očiju izgledaju još tamnije. Tako da možete koristiti korektor malo izdašnije i izblendati ga nadole. Koža na kraju izgleda mnogo ujednačenije nego ranije.

Savet za šminku ispod naočara: Definišite obrve

Obrve nisu samo praktična prirodna zaštita, već daju i konturu licu.  Da ih naočare ne progutaju ili da ne prave kontrast okviru, uvek ih treba definisati i naglasiti. Osim redovnog čupanja, treba i negovati obrve. Ostatak treba raščešljati četkom i pažljivo iscrtati olovkom za obrve. Za još veću definiciju, donja linija obrva se može nacrtati laganim puderom ili korektorom kako bi se naglasila prirodna krivina obrva ispod naočara.

Savet 4: Obratite pažnju na snagu sopstvenog sočiva

Kada je u pitanju isticanje očiju, posebno je važno uzeti u obzir debljinu sočiva sopstvenih naočara. U zavisnosti od toga da li ste kratkovidi ili dalekovidi, oko može brzo izgledati optički manje ili veće. Dakle, kada birate senku i ajlajner, uverite se da koristite prave nijanse.

Članak se nastavlja posle reklama

Savet 5: Nanesite senku za oči spram dioptrije

Kao što je već pomenuto, debljina sočiva naočara igra važnu ulogu prilikom nanošenja šminke. Zbog toga je važno koristiti prave nijanse kako oči ne bi izgledale primetno male ili velike. Ako nosite naočare i kratkovidi ste, vaše oči izgledaju manje. Ovde je korisno suprotstaviti se ovom smanjivanju svetlom senkom za oči ili pastelnim nijansama. Osvetlite unutrašnji ugao oka i zasenčite nabor relativno tamnije na spoljnoj ivici ugla oka. Oči automatski izgledaju okruglije i otvorenije.

Ako ste dalekovide, imate sreće: plus dioptrije sočiva čine da vaše oči izgledaju veće – zapravo pozitivan neželjeni efekat. Međutim, ako ipak želite da malo smanjite oči, trebalo bi da koristite tamnije boje senki. Pogodni su smeđi, sivi, meki tamnoplavi ili čak mat tonovi.

Članak se nastavlja posle reklama

Saveti za šminku ispod naočara: Nanesite pravi ajlajner

Konačno, završni detalji. Zahvaljujući šminkerskim naočarima, ajlajner se može vrlo precizno nacrtati. I ovde obavezno nacrtajte ajlajner tako da odgovara debljini naočara. Ako nosite minus diopotriju izvucite nešto deblje i tamnije linije. Ajlajner može pokriti ceo spoljašnji ugao kapka. Umesto vodene linije na donjoj liniji trepavica može se povući i druga linija. Za dalekovide osobe preporučuje se upotreba nežnog ajlajnera blizu linije trepavica ispod naočara kako oko ne bi izgledalo još veće. Slično kao sa senkom, ovde bi trebalo da koristite tamne tonove. Zelena, crna ili tamno braon su idealna.

Savet 7: Naglasite donju liniju trepavica

Pazite da ne nanesete previše proizvoda na gornje trepavice. Umesto toga, vredi malo naglasiti donju liniju trepavica. Ovo takođe otvara oči i čini ih još većim, posebno ako ste kratkovidi.

Članak se nastavlja posle reklama

Savet 8: Naglasite usne

Neizgovoreno pravilo šminkanja glasi: Ako koristite jaku šminku na očima, trebalo bi da se suzdržite na usnama. Nasuprot tome, usne možete malo više naglasiti ako je šminka za oči prilično jednostavna. Ovo poslednje važi i za šminkanje naočarima. Pošto šminka za oči ovde obično ionako nije previše privlačna, možete sa sigurnošću isprobati smelije boje karmina.

maxkegfire/istock/gettyimagesplus