Uz ove fenomenalne vežbe imaćete perfektno oblikovanu i zategnutu guzu

by | novembar 19, 2016

U poslednje vreme nisu bitne grudi ili ravan stomak – bitna je zadnjica. Ona mora biti zaobljena i čvrsta, a za to se možete zahvaliti Kardašijan klanu i svim ostalim poznatim zvezdama koje su popularizovale ovaj deo tela. Da biste popravili izgleda vaše zadnjice, moraćete da se potrudite i redovno da vežbate, ali što se mora – nije teško.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Jeste da nije leto, ali zašto da ne dovedete svoj izgled u red sad? Predstavljamo vam šet vežbi, koje pored toga što su „poznate“, mogu da se rade bilo gde, bilo kada i bez ikakve posebne opreme.

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitajte i… 30 dana, 10 minuta, jedna vežba i vaša guza će biti savršeno obla i podignuta

Čučnjevi
Čuveni čučnjevi – bez njih ni jedan trening nije ceo.

Razdvojite noge, tako da budu malo šire od ramena i spuštajte zadnjicu ka dole, kao da želite da sednete na nevidljivu stolicu. Kiču držite pravo, a pogled ka napred. Kolena ne smeju da pređu stopala. Kada butine budu paralelne sa podom, podižite se i stanite, stežući zadnjicu u isto vreme. Vežbu radite u tri seta po 15 ponavljanja.

Članak se nastavlja posle reklama

Most
Lezite na leđa, a ruke stavite pored tela. Savijte noge u kolenika, tako da vam stopala budu na nekoliko centimetara od zadnjice. Stegnite zadnjicu i podignite kukove što više možete, a zatim stanite u najvišoj tački na dve sekunde i polako spuštajte zadnjicu. Vežbu ponovite u tri seta po 20 ponavljanja. Ako želite da pojačate vežbu, jednu nogu podignite i držite je ispravljenu, paralelno sa podom, dok radite istu vežbu.

Članak se nastavlja posle reklama

Još vežbi za oblikovanje savršene zadnjice pogledajte na narednim stranama…

Članak se nastavlja posle reklama
Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

„Donkey kicks“ ili u prevodu „magareći udarci“
Oslonite se na kolena i ruke. Ruke treba da budu u ravni sa ramenima, a kolena u ravni sa kukovima. Glavu, vrat i kičmu držite u neutralnom položaju. Jednu nogu podignite unazad, tako da vam bude ispravljena i paralelna sa podom. Vratite se u početni položaj i ponovite pokret 15 do 20 puta sa jednom nogom, pa sve ponovite i sa drugom.

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitajte i… Ako želite da izgubite kilograme, ne smete da praktikujete ova 3 tipa vežbi!

Bočno podizanje noge
Lezite na stranu sa ispravljenim nogama, tako da vam budu jedna na drugoj. Glavu pridržavajte rukom. Stegnite stomak i podignite gornju nogu što više možete i polako je zatim spuštajte. Ponovite vežbu između 15 i 20 puta, a zatim promenite stranu i isto uradite i sa drugom nogom.

Članak se nastavlja posle reklama
Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Iskoraci
Stanite pravo sa nogama u širini kukova. Napravite veliki korak ispred sa jednom nogom, spustite kukove i savijte kolena tako da prave ugao od 90 stepeni. Zadnje koleno bi trebalo da vam bude na par centimetara od poda, a prednje tačno iznad skočnog zgloba te noge. Prednjom nogom se odgurnite kako biste se vratili u prvobitan položaj. Vežbu uradite u 3 seta po 15 ponavljanja po nozi.

Pročitajte i… Najfit žena na planeti se hrani ovako da bi imala perfektno oblikovano telo

Članak se nastavlja posle reklama

Uvijeni iskorak
Stanite pravo i napravite jednom nogom korak unazad, tako da vam ta noga bude dijagonalno od prednje noge i savijte ih u kolenima. Vratite se u prvobitan položaj i promenite nogu. Sve ukupno uradite po 20 ponavljanja (10 po nozi).

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: