Vežbe disanja za mršavljenje: Samo 15 minuta dnevno za vitku liniju!

by | jul 21, 2023
Vežbe disanja za mršavljenje

Svi želimo savršeno telo, ali naša snaga volje nije uvek dovoljna da treniramo satima. Međutim, ponekad je dovoljno samo 15 minuta da izgledate sjajno. Ovo su vežbe disanja za mršavljenje. 

Naravno, leto je u punom jeku, a to znači da se ne možete opustiti. Savršeno zategnut stomak nikada neće biti suvišan, a čak i u hladnom  periodu će vam dodati samopouzdanje.

Odavno je poznato da se samim treningom snage, na primer, pojačanim vežbama, ne može postići ravan stomak. Ovo će samo dovesti do činjenice da pumpate „oklop“ ispod masnog sloja. Kondicioni treneri aktivno promovišu kardio vežbe, koje se navodno smatraju najboljim pomagačima u ovom teškom zadatku. Provedite pola sata dnevno trčeći i uskoro će vas vaša figura prijatno iznenaditi. Ali šta je sa onim predstavnicama lepšeg pola koje nemaju slobodnih 30 minuta dnevno, ili je trčanje kontraindikovano iz zdravstvenih razloga, ili (da budemo iskreni, najčešći slučaj) jednostavno nemaju dovoljno snage da se nateraju da trče svaki dan? U ovom slučaju, vežbe disanja će vam pomoći!

HEALTH & FITNESS PAKET

Vežbe disanja za mršavljenje

Kao što znate, kiseonik pomaže u sagorevanju masnih ćelija, a vežbe disanja su usmerene upravo na aktivno snabdevanje tela kiseonikom. I što je najvažnije, kiseonik ima blagotvorno dejstvo ne samo na izgled, već i na unutrašnje stanje.

Samo 15 minuta dnevno posvećenih jednostavnim vežbama pomaže da:

  • Smanjite osećaj gladi
  • Optimizirajte proces varenja
  • Razbijte masne ćelije
  • Dodate snagu i izdržljivost
  • Smirite nervni sistem

Naravno, ovaj način mršavljenja nije održiv, a ako prekinete program, brzo ćete (u roku od mesec dana) dobiti sve svoje centimetre u struku unazad, ali ako redovno vežbate uspeh vam je zagarantovan.

Dakle, sve što vam treba je da ustanete 15 minuta ranije nego obično i na prazan stomak (ovo je najvažnije) da izvedete samo 3 vežbe:

  1. Stanite uspravno, stopala u širini ramena, ruke na struku. Jednom rukom za udobnost, možete staviti na stomak. Udahnite – napunite stomak vazduhom. Izdahnite – uvucite stomak. Važno je gimnastiku raditi odmereno i naprezati mišiće. Ponavljajte 2 minuta.
  2. Zatim postupajte po istoj tehnici, samo ne udišite u potpunosti. Mali udah – zaokružite stomak, udahnite još malo. Posle laganog izdisaja, uvlačite stomak, izdahnite još malo. Ne zaboravite da naprežete stomak što je više moguće. Ponavljamo vežbu 10 minuta.
  3. I na kraju, udahnite – zaokružite stomak, savijte se dok izdišete, izdahnite što je više moguće, uvucite stomak i zadržite dah. Odmah se polako ispravljajte i brojte do 8. Važno je da sve radite polako da vam se ne bi vrtelo u glavi. Ponavljajte 3 minuta.

Ovakve jednostavne vežbe pomažu da se suvišni centimetri uklone za nekoliko dana, za nedelju dana uz kvalitetan učinak možete da se rešite čak 5 omraženih centimetara u predelu struka, a najbolje je to što je rezultat vidljiv već drugog dana. Ova metoda je savršena ako imate odmor za nedelju dana, a cifra na vagi nije dovedena u red.

zamrznutitonovi/iStock/Getty Images Plus via Getty Images