Vežbe za stomak koje tope masne naslage i zatežu kožu

by | 6 oktobra, 2021
Vežbe za stomak

Vežbe za stomak su, pored pravilne ishrane, najefikasniji i najzdraviji način da smanjite obim u struku i zategnete kožu. 

Prekomerna težina, naročito u predelu stomaka, može da izazove brojne zdravstvene probleme. Pored toga što masne naslage na stomaku povećavaju rizik od dijabetesa i srčanih oboljenja, gojaznost utiče i na povećanje krvnog pritiska i nekvalitetan san.

Ipak, nije nemoguće izgubiti višak u ovom predelu tela, a najzdraviji način svakako je promena načina ishrane i fizička aktivnost.

U nastavku vam otkrivamo i neke od najefikasnijih vežbi.

Vežbe za stomak

Mauntin klajmber (engl. mountain climber)

Postavite se u položaj za sklek, a zatim kolenu privucite grudima. Vratite u početni položaj i ponovite drugom nogom. Što brže radite ovu vežbu, efekat po telo će biti bolji. Uradite 3 serije po 40 ponavljanja (20 svaka noga).

Ruski tvist

Sedite na pod i odaljite ramena od kolena. Podignite stopala dok su vam kolena savijena. Okrećite se u jednu pa u drugu stranu.

Savet plus: Možete držati tegove ili flašu vode. Ponovite u tri seta pod 40 puta (20 po strani).

Odizanje nogu

Lezite na pod i podignite noge, ispravljajući kolena. Spustite noge tik pred podlogu a zatim ih opet podignite. Ponovite u 3 serije pod 20 puta.

Obrnuti trbušnjaci

Lezite na podlogu i savijte kolena. Odižite noge i gornji deo tela dok vam se laktovi i kolena ne spoje. Ponovite u 3 serije 12 puta.

Plenk s okretanjem kukova

Zauzmite položaj kao za klasični plenk (izdržaj). Zatim okrećite kuk u jednu pa u drugu stranu, pazeći da su vam ramena i ruke fiksirani. Ponovite u 3 serije po 40 puta (20 po strani).

Pročitajte i… Vrste izdržaja i kako da ih radite

Plenk sa strane

 

Lezite na bok i savijte kolena. Ispravite lakat koji je na podlozi i ostanite u ovom položaju 45 sekundi. Zatim promenite stranu. Ponovite u tri serije.

Teža opcija je da se umesto na kolena oslonite na stopala.

lepotaizdravlje.rs shironosov/Istock/Getty Images Plus via Getty Images


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.