Vežbe za unutrašnju stranu butina koje možete raditi i kod kuće

by | 12 oktobra, 2021
Vežbe za unutrašnje butine

Vežbe za unutrašnju stranu butina jačaju ovaj deo tela, što je važno za stabilizaciju kukova, kolena, donjih leđa i srednjeg dela tela.

Baš iz tog razloga, veoma je važno da se, tokom fitnes rutine, posvetimo i ovom delu tela.

Zato vam predstavljamo pet vežbi za ovaj deo tela, koje preporučuje fitnes instruktorka Lauren Seib. Svaku od vežbi uradite od tri do četiri serije, po 10 do 12 ponavljanja, dva puta nedeljno.

Vežbe za unutrašnju stranu butina

Sumo čučanj

Raširite noge u širini ramena. Stopala okrenite ka napred, a kolena neka prate pravac stopala (nikako ih nemojte kriviti na unutra ili na spolja). Ruke postavite ispred grudi. Kičma neka bude u neutralnom položaju. Polako se spuštajte u čučanj, kao da ćete da sednete na stolicu i zatim se ispravite.

Iskorak u stranu

Stanite u raskoračni stav. Kičmu držite u neutralnom položaju i spuštajte se u jednu stranu. Ispravite se, a zatim se spuštajte u drugu stranu. Za ovu vežbu možete koristiti i tegove.

Podizanje nogu sa strane

Lezite sa strane. Ruke postavite ispred sebe i na koju se ne oslanjate savijte u kolenu. Stopalo postavite ispred sebe, ravno na podlogu. Odižite nogu na kojoj ležite. Promenite stranu.

Pročitajte i… Vežbe sa tegovima za zategnute ruke, noge i zadnjicu

Odizanje zadnjice

Lezite na leđa i savijte noge u kolenima. Odižite samo zadnjicu, kukove i donji deo leđa. Dok je zadnjica podignuta, zadržite nekoliko sekundi u tom položaju, stiskajući mišiće zadnjice.

„Makazice“

Lezite na leđa ispravljenih nogu. Ruke stavite pored tela. Odignite noge pod uglom od 45 stepeni. Neka leđa budu prilepljena na podlogu. Unakrsno pomerajte noge, kao da radite čuvene „makazice“. Ne žurite, ovu vežbu treba raditi polako, kako bi se aktivirali ciljani mišići.

 

lepotaizdravlje.rsSergio Pedemonte via Unsplash

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.