Špikovani pileći fileti

by | avgust 9, 2013

spikovane-pilece-grudi

Sastojci:

  • 800 g pilećeg belog mesa
  • 150 g bekon slanine
  • 2 šargarepe
  • 500 g njoka
  • 1 glavica luka
  • 3 čena belog luka
  • 400 g pelata paradajza
  • 150 g maslina punjenih paprikom
  • 100 g putera
  • mešavina začina, bosiljak

Priprema:

1. Pileće belo meso uzdužno preseći napola. Oljuštenu šargarepu i slaninu iseći na štapiće, masline na kolutove, a crni i beli luk sitno iseckati. Njoke obariti u slanoj vodi.
2. Pripremljene štapiće slanine i šargarepe ukoso ubadati u pileće meso na svakih 1,5 cm. Špikovanu piletinu začiniti po ukusu, a potom je propržiti na vrelom puteru sa svih strana kako bi porumenela. Zatim je izvaditi i ostaviti na toplom.
3. U masnoću od piletine dodati crni i beli luk, te kratko propržiti, a potom dodati pelat paradajza i dinstati dok se ne dobije kompaktna masa.
4. U umak od paradajza vratiti špikovanu piletinu, dodati masline i bosiljak, začiniti po ukusu i uz dolivanje vode po potrebi dinstati dok meso ne omekša.
5. Gotovu piletinu iseći na rolate i poslagati na tacnu za služenje, dodati njoke te sve preliti umakom od paradajza.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: