4 znaka koji otkrivaju da vas neko laže

by | 2 oktobra, 2017

Ozbiljne laži uopšte nisu bezazlene, jer crpe i narušavaju naše emocije i poverenje. Evo na kojih sedam znakova treba da obratite pažnju kako biste prepoznali da li vas neka osoba laže dok vas gleda u oči.

1 Obmanjujuće zadovoljstvo. Zahvaljujući mirkoekspresijama možemo otkriti da li nas neko laže. Ali, suzbijanje emocije ne znači nužno da neko laže. Kad osoba zaista izgovara laž, na licu će joj se pojaviti izraz koji se naziva ‘obmanjujuće zadovoljstvo’. Popraćen je smeškom ili uzbuđenim vrpoljenjem. Takva laž stvara osećaj uzbuđenja u osobi koja je izgovara.

2 Skretanje pogleda. Prekidanje kontakta očima još je jedan znak laganja. Lažljivci znaju da rade nešto pogrešno i zato prekidanjem kontakta očima umanjuju osećaj krivice.

3 Neusklađeni gestovi. Reči su laži, ali telo govori istinu. Ako vas poslodavac uverava da će vam sutra isplatiti platu a pritom sleže ramenima, znajte da ćete je ipak čekati malo duže.

4 Priča strogim hronološkim redom. Kada lažljivci pokušavaju da vam prodaju priču, ona je obično uvežbana od početka do kraja. Ubacite se u razgovor pitanjem koje će poremetiti hronološki sled. Recite, na primer: „Kažeš da si ga tad video u autu, a što se ono dogodilo pre toga?“ To bi moglo da poremeti tok misli lažljivcu.

 

 

 

Pročitajte i … Tri geške zbog kojih ljubav ne dolazi u vaš život

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.