Hodanje: Efikasan način da smršate

by | mart 17, 2019

Hodanje zaista može biti kvalitetna fizička aktivnost, koja vam pomaže da steknete kondiciju, sagorite kalorije i izgradite svoje mišiće. Naravno, da biste videli pomak, potrebno je da aktivno hodate, kilometrima, a možete i uvesti određeni napor u svoje šetnje, kako biste videli brži efekat.

Hodajte uzbrdo

Ukoliko se penjete uz stepenice, ili koračate uzbrdicom, sagorećete 50% više kalorija, nego tokom obične šetnje. Dok hodate uzbrdo povećavate intenzitet napora mišića, čime automatski dovodite i do povećanog sagorevanja kalorija.

Članak se nastavlja posle reklama

Povećajte brzinu hodanja

Pokušajte sa brzim hodom. Ukoliko uspete da pređete 126 metara u minuti, po kilometru šetnje potrošićete isti broj kalorija, kao da ste trčali. Podjednako efikasno biće i ako postepeno menjate intenzitet šetnje. Trudite se da imate minut brzog hoda, nakon koga ćete 5 minuta šetati umerenim intenzitetom. Na ovaj način sprečićete zamor, a aktiviraćete metabolizam, koji će raditi ubrzano, čak i određeno vreme nakon šetnje.

Koristite ruke

Članak se nastavlja posle reklama

Savijte laktove pod uglom od 90 stepeni i u toku hodanja, pomerajte ruke iz ramena. Kratkim pokretima ruku ubrzaćete svoje telo, tokom kretanja, a samim tim, povećaćete i brzinu potrošenih kalorija.

Više nema prostora za izgovore, kako za trening nemate dovoljno vremena, novca ili snage. Dovoljno je da se obučete i izađete napolje u polu časovnu, efikasnu šetnju, i nakon mesec dana videćete veliki napredak u svom fizičkom i mentalnom zdravlju.

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitajte i…Samo 30 minuta fizičke aktivnosti drastično utiče na kvalitet našeg života

Tagovi:

top