Koje holističke tretmane i pristupe su isprobale (i preporučuju!) urednice magazina „Natural Health“

Ovoga meseca isprobali smo... NH tim testira holističke tretmane, proizvode i pristupe!

by | april 20, 2021

U nastavku otkrijte koje holističke tretmane i pristupe preporučuju urednice „Natural Healtha„!

INDIBA ACTIV CT9
Gde: Studio Namaste (studionamaste.rs)

Kakav je tretman u pitanju? Radi se o novom pristupu i novom kvalitetu lečenja u fizikalnoj terapiji. Indiba Activ je neinvazivna metoda kojom se stimulišu prirodni mehanizmi lečenja i oporavka tkiva delovanjem na samu ćeliju. Naime, povrede i oboljenja dovode do poremećaja metabolizma ćelije, a proionik sistem stimuliše unutrašnju i spoljašnju ćelijsku razmenu jona, obavljajući fiziološku električnu aktivnost ćelija. Može se koristiti samostalno ili uz manuelnu terapiju, za postizanje brzih i efikasnih rezultata u rehabilitaciji i oporavku, performansama i lečenju bolova.

Koja stanja mogu da se tretiraju terapijom INDIBA Activ i kako ona deluje? Ublažava bol, smanjuje oticanje, poboljšava mobilizaciju, omogućava brže zarastanje, leči stanje osteoartritisa, bolove u donjem delu leđa, bol u vratu, bursitis, tendinopatiju, hematome, prelome. Takođe, INDIBA za žene može biti efikasan tretman u slučaju: upale, hroničnog bola u karlici, vaginalne suvoće, urinarne inkontinencije, hemoroida, analnih fisura, postporođajnog oporavka i oporavka od carskog reza.

RE-LAKS tehnika disanja

Želite li da počnete da meditirate?

Tehnika relaksirajućeg disanja doktora Freda Fridberga (Fred Friedberg), kliničkog psihologa, jednostavna je i efikasna. Pronašli smo je u njegovoj knjizi FM and CFS: 7 Proven Steps to Less Pain and More Energy. Sedite ili pak lezite i dišite duboko kroz nos. Dok udišete, tiho, u sebi izgovarajte RE, a dok izdišete LAKS. Ovo opuštajuće meditativno disanje poželjno je praktikovati ujutru 10 minuta po ustajanju i uveče 10 minuta pre odlaska u krevet. Ako želite da počnete da meditirate, ali vam ne ide, pokušajte da se ove tehnike pridržavate narednih mesec dana. Mi smo sebi to postavili kao izazov i svrstali u obavezne svakodnevne holističke tretmane.

CLEAN BEAUTY PREČICA
Saznajte da li su svi sastojci vaših omiljenih proizvoda bezbedni

Ako ste, pri kupovini kozmetičkih proizvoda, najčešće zbunjeni da li su svi sastojci sa njihove etikete neškodljivi za vaše zdravlje, vreme je da se okrenete – tehnologiji. Aplikacija incidecoder.com nudi mogućnost da pomoću pretraživača pronađete željeni proizvod i saznate šta sve ulazi u njegov sastav. Dobićete i detaljno objašnjenje koja je uloga svakog od sastojka. Ukoliko željeni proizvod nije u datoteci, možete ukucati sastojke u pretraživač ili – još jednostavnije, fotografisati etiketu proizvoda, recimo, dok birate kozmetiku u drogeriji. Za nekoliko sekundi dobićete odgovor na pitanje „da li ovaj proizvod da kupim ili da ga, ipak, vratim na policu”.

PODELITE S NAMA!
Šta ste vi, vredno pažnje, isprobali ovog meseca? Javite nam u DM putem Instagram profila @naturalhealth_srbija

                  Iz redakcije „Naturtal Health“

Natural Health izkes/iStock/Getty Images plus via Getty Images