Evo tehnike koja će vam pomoći da dostignete harmoniju u životu

by | 31 avgusta, 2016

Da li vi posedujete unutrašnji mir ili vas nemir uznemirava i čini život napetim? Da li vam se desilo da preterano reagujete zbog neke situacije a da se kasnije kajete zbog svoje reakcije?

Priredila: Lidija Grujić, Holistic Life & Business Coach

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Možda ste zastali na trenutak i pomislili da reakcija koju ste napravili uopšte ne liči na vas, da to zapravo niste vi. Sigurna sam da ste u tom momentu bili uplašeni ali i razočarani sobom. Oklonosti su bile takve da niste umeli da savladate situaciju ili jednostavno više nemate snage da se borite, jednostavno „pukli ste“, poslednja kap je prelila čašu i vi ste prosto reagovali onako kako se osećate iznutra!

Za posmatrače ova reakcija može biti zastrašujuća, naročito ako vas nikada ranije nisu videli u tom raspoloženju, ali za vas to je momenat vaše najdublje bespomoćnosti kada na svoj način zapravo kažete UPOMOĆ ne mogu više!

Danas najveću cenu ima duševni mir koji čini život harmoničnim. Zapravo harmonija nam donosi sve željeno i mi tada živimo zdrav, uspešan i srećan život. Do harmoničnog načina života ne stiže se preko noći, već konstantnim ulagenjem u sebe sa jasnim ciljem „želim da živim najbolje što mogu“. Ipak nije nemoguće dostići harmoničan život, šta više, lakše je nego što mislite. Unutrašnji mir je mera koja se ogleda kao sklad kako sa sobom tako i sa okolinom i zahteva da sve oblasti vašeg života budu u što većoj harmoniji.

Pred vama je slika sa aspektima života. Kako sebe vidite u svakom navedenom aspektu? Budite realni i ocenite koliko ste trenutno zadovoljni svakim aspektom, ocenite ga od jedan do deset (jedan- uopšete nisam zadovoljan/a, pet-zadovoljan/a sam ali može i bolje, deset–apsolutno sam zadovoljan/na).

Pročitajte i… Stres je najveći neprijatelj zdravlja: Eliminišite ga uz pomoć ove 3 tehnike… i to ZAUVEK!

Na koji način ćete saznati da li živite harmoničnim životom? Pogledajte na sledećoj stranici…

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Sada spojite ocenjene aspekte kružnicom. Da li imate pred sobom krug? Da li podseća na krug? Da li je to neka nepravilna geometrijska figura? Šta god da ste dobili to je slika vašeg života!

Da bismo zaista mogli da kažemo da živimo harmoničnim životom, dobijena slika pred nama treba da liči krug.

Tamo gde se sebe ocenili ocenom sedam i manje je znak da trebate više da se uložite i popravite upravo taj aspekt života.

Pred vama je sada izbor i saznanje gde se trenutno nalazite u odnosu onoga što želite, u ovom momentu vi imate moć da promenite vaše nazadovoljstvo u zadovoljstvo. Ako birate zadovoljstvo i harmoničan život za sebe koji je ispunjen mirom onda odgovorite na sledeća pitanja tako što ćete izabrati najprioritetniji aspekt na kome želite da zablistate i ocenite sebe čistom desetkom.

Odgovorite na sledeća pitanja potpuno iskreno:

– Opišite realno svoju trenutnu situaciju. Šta se tačno dešava?

– Šta radite pa je situacija takva kakva jeste?

– Šta ne radite te je situacija takva kakva jeste?

– Da li trebate nečega da se odreknete kako bi promenili situaciju?

– Da li smatrate da trebate steći neko znanje koje će vas odveti u željni smer?

– Iskreno, šta mislite da je najveći problem zbog koga ste ovde gde jeste?

– Kako se osećate sada kada ste ovde?

– Šta mislite kako bi se osećali i izgledali u toj novoj situaciji koju želite za sebe?

– Šta možete da uradite da promenite nešto u navedenoj situaciji?

– Da li mislite da moćete sami da postignete promenu? Kako?

– Šta ćete prvo uraditi?

– Kada mislite ćete moći postići promenu? Odredite vreme!

Pročitajte i… Optimisti žive duže!

Sada kada ste odgovorili na pitanja, dobili ste odgovore koji će vam pomoći da napravite prvi korak ka harmoničnom životu. Ipak želim da naglasim „harmoničan život“ tj. viđenje kako on izgleda razlikuje se od osobe do osobe.

Tako da vaš prvi korak treba da bi bude odgovor na sledeće pitanje: „Kako ja vidim svoj harmoničan život“, a mera za njim neka vam bude unutrašnji mir!

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.