Da li su seksi VITKE ili ZAOBLJENE?

by | jul 6, 2009

Gledajući fotografiju Bijonse, naša veoma vitka koleginica prokomentarisala je: „Što se ja mučim da budem mršava, kad muškarci u stvari žele ovakve žene?“.
Da li je izraženost oblina u proporciji sa brojem muških pogleda? Naravno, neki muškarci smatraju da Viktorija Bekam ili Kejt Mos izgledaju veoma trendi, ali ipak bi „na kraj sveta“ otišli zbog Ketrin Zite Džons, Dženifer Lopez, Monike Beluči… A zadovoljili bi se i Sekom Aleksić, Enom Popov, Ninom Badrić… Sve ove žene su oble, sa ponekim viškom kilograma i vrlo, vrlo, seksi.

 

NEĆU MANJU GUZU – ENA POPOV, TV voditeljka i pevačica

Članak se nastavlja posle reklama

lepota i zdravlje nea popov mesave ili oble


MOJE OBLINE „Obožavam svoje obline. Da sam muškarac, dopadale bi mi se žene koje imaju guzu, bokove, grudi… Zaista, ne bih volela da imam pločice na stomaku. Nikad nisam čula da je neki mladić rekao: ‘Ne bih bio s njom zato što je debela'“, kaže Ena.
Dok je bila u kući Velikog Brata, Zvonko Marković je, komentarišući njeno odevanje, rekao: „Ena i te kako vodi računa šta će da obuče, ali ne i o tome da vizuelno smanji svoju zadnjicu. Kao da poručuje: moja guza je velika, ali ja je volim“.

Članak se nastavlja posle reklama


DIJETE  Često joj se dešava da joj ljudi, kad je vide uživo, kažu: „Pa ti uopšte nisi debela“. Povremeno, kad poželi da detoksikuje organizam, jede puno voća, povrća i „mršavog“ mesa. Takav režim ishrane nikad ne praktikuje dugo, maksimalno mesec dana.

Članak se nastavlja posle reklama


RAZBACANI MLADIĆI Kad su momci u pitanju, tolerantna je prema dva-tri kilograma iznad idealne težine. „Izraženi mišići i pločice pre će me odbiti nego privući jer mi deluju plastično. Dopadaju mi se prosečno razvijeni mladići“, kaže Ena.

Članak se nastavlja posle reklama


MOJA ODEĆA Ne nosim samo pantalonice čija se dužina završava iznad kolena, koje su sada veoma moderne. Njih čak i ne probam u radnjama.

Članak se nastavlja posle reklama

 

MUŠKARCI VOLE OBLE – SUZANA MANČIĆ, TV lice

 

Članak se nastavlja posle reklama

OPASAN TREND Suzana Mančić ima status seks-simbola koji traje, a pamtimo njenu izjavu od pre nekoliko godina da muškarcima nikada ne smetaju dva-tri kilograma viška. Međutim, ona danas kaže da su se vremena promenila: „Prihvaćen je taj anoreksični izgled i mnogi muškarci voli te ‘leševe’ ili ih, bar, ‘šetaju’. Stvoren je vizuelni ideal koji se svodi na neverovatno mršavo telo i ogromne grudi, što je čist SF. Takvo telo uopšte ne izgleda prirodno“, kaže Suzana.

OSVRT UNAZAD Suzana se bavila poslom koji nije zahtevao izuzetnu mršavost. S druge strane, zbog toga što joj je kamera „dodavala“ popriličan broj kilograma, držala je bezbroj dijeta. Ali čak i kada je bila izuzetno mršava, na ekranu je delovala oblo. Protekle dve decenije ugojila se samo pet-šest kilograma, a pre deset godina uspela je da obuče sve što su, na „Moninoj“ reviji, nosile manekenke.
„Figura mi izgleda neuporedivo bolje ako istaknem struk. Svesna sam da imam ženstvenu liniju tela koju samo treba da naglašavam“, smatra Suzana.

BROJ KILOGRAMA VS BROJNO STANJE UDVARAČA Broj kilograma nikada nije uticao na „brojno stanje“ njenih udvarača. Muškarci se lepe za nju i sada, kad znaju da je u ozbiljnoj vezi i da ima godine „za respekt“… Kaže da postoji nešto što žena nosi u sebi, a to nema veze sa kilogramima.

Članak se nastavlja posle reklama

 

lepota i zdravlje suzana mancic vitke ili oble zene


Članak se nastavlja posle reklama

„IZGLADNELI LOOK“ NIJE FIZIOLOŠKI

dr Dejan Novaković, plastični hirurg

Kroz istoriju su obline bile naglašavane, a nekad skrivane, ali uvek su bile nezaobilazni deo ženske lepote. One žensko telo čine, estetski, znatno interesantnijim od muškog. Ženski aktovi su, u slikarstvu, mnogo prisutniji, zar ne? I kao plastični hirurg i kao muškarac, podržavam obline, naravno, u estetski prihvatljivoj formi i veličini.
Pacijentkinjama savetujem da, eventualno, koriguju konture oblina, ali da ih se nipošto ne odriču, jer žensko telo bez njih nije privlačno. Katarina Rebrača, Nina Badrić, Sofija Loren… samo su neke od žena koje poseduju zanosne obline. Nažalost, danas se favorizuju izuzetno mršave devojke – manekenke – što ne samo da meni, lično, nije estetski prihvatljivo, već nije ni fiziološki. Taj izgladneli izgled stvara pogrešnu predstavu ženske lepote. Devojčice koje rastu uz takve ideale lepote na razne načine – uglavnom pogrešne – pokušavaju da izgledaju kao poznate manekenke.

Tekst: Brankica Treskavica; Foto: Miloš Nadaždin

Tagovi: