Šta u vašem telu nije kako treba pokazaće vreme u koje se budite

by | 11 oktobra, 2016

Buđenje noću povezano je s duševnim i fizičkim stanjem čoveka, a vreme otkriva o kakvim problemima se radi. Pogledajte na sat i saznaćete šta u vašem telu i emocijama nije u redu.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Ako se svaku noć probudite u određeno vreme to može otkriti šta telu ne radi kako treba, odnosno da je protok energije u određenom delu blokiran ili pogrešno usmeren.

Tradicionalna kineska medicina i te kako obraća pažnju na takve stvari. Tokom 24 sata energija se usmerava u različite organe kako bi se oni regenerisali i tako obavljali svoj posao kako treba. Ali, ako je s tom energijom nešto poremećeno, tada dolazi do problema.

Pronađite doba noći u koje se najčešće budiš i otkrij šta to znači:

21:00 do 23:00

Ovo je vreme kada se balansira endokrini sastav zadužen za hormone i metabolizam. Ako imate problema sa spavanjem u tom delu noći, tada ste možda pod stresom i muče vas događaji koje ste proživeli tog dana ili ono što vas čeka narednog. To remeti protok energije. Do blokade energije endokrinim sastavom može doći i ako se ne hranite ispravno ili jedete prekasno.

Pročitajte i… Nisam mogla da zamislim da je ešerihija ovako bolna. Pobedila sam je ovako…

Kliknite na sledeću stranicu…

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

23:00 do 1:00

Buđenje u ovo doba ukazuje da vas nešto muči, odnosno da se grizete zbog nečega – možda nečega što ste rekli ili uardili… To je vreme kada se yin energija pretvara u yang. Prema drevnom kineskom verovanju, yin simbolizuje ženski aspekt (negativno, tamu, blagost, vlagu, noć i dobre strane svega), a yang muški (pozitivnost, vedrinu, čvrstoću, dan i dominantne aspekte).

U ovo vreme žuč je najaktivnija, odnosno razgrađuje masnoće u telu pa buđenje u to doba može ukazivati kako konzumirate previše nezdravih masnoća.

1:00 do 3:00

Ako se najčešće budite u ovo vreme, tada ste verovatno ljuti i frustrirani, odnosno, prepuni ste negativne energije tokom dana pa se to odražava i na spavanje. Svakako biste morali da se opustite jer to šteti procesima koji se odvijaju u vašem telu.

Ovo doba noći je vrlo važno za telo jer tada najaktivnije izbacuje otrove, odnodno detoksikuje se i obnavlja. Jetra ispušta toksine, stvara molekule važne za probavu, doprinosi stvaranju nove krvi itd. Ako s njom nešto nije u redu, budićete se u ovo doba.

Pročitajte i… Ja sam otišla na vreme, ali pogrešio je lekar: Iskustva i saveti poznatih koji su pobedili bolest

Kliknite na sledeću stranicu…

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

3:00 do 5:00

Tuga i bol mogući su razlozi buđenja u ovo vreme, ako gledamo duhovni aspek života. Od fizičkih razloga, moguće je da vam je hladno dok spavate i procesi u telu se ne mogu odvijati pravilno. Takođe, buđenje u ovo vreme može ukazivati na probleme s plućima i nedovoljan ulazak kiseonika u organizam.

5:00 do 7:00

U ovo vreme debelo crevo je aktivno, a toksini koji su tokom noći profiltrirani i razgrađeni polako odlaze iz tela. Buđenje u ovo doba može značiti da ste jeli prekasno ili da imate naviku da jedete lošu i nezdravu hranu prepunu raznih štetnih stvari, piše Higher Perspective.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: