Telesni kompleksi: Ova vežba pomoći će vam da ih izlečite…

by | 25 avgusta, 2021
Telesni kompleksi

Telesni kompleksi muče mnoge žene, a – kako tvrde eksperti – to jednostavnom mentalnom vežbom može da se promeni!

Nezadovoljstvo ličnim izgledom i kritička nastrojenost prema sebi, tačnije svom telu, za posledicu ima pad samopouzdanja. To negativno utiče ne samo na socijalni, već i na seksualni život mnogih žena.

Višak na stomaku, butinama i zadnjici jedan je od osnovnih razloga što one, kako tvrde, ne mogu da se opuste i prepuste strastima.

Međutim, često nisu ni svesne da te minimalne nedostatke ni njihov partner niti ljudi iz najbliže okoline ne primećuju. Na svu sreću, eksperti kažu da telesni kompleksi mogu da se izleče, i to vrlo jednostavno.

Pročitajte i… Svakodnevno istezanje je gorivo za naš um i telo

Telesni kompleksi- Šta kažu istraživanja?

U jednom ispitivanju naučnici su proučavali žene koje su postigle najviše bodova na testu gradacije nezadovoljstva ličnim izgledom  (nijedna nije imala istoriju poremećaja u ishrani). Ispitanice su posmatrale svoje fotografije u donjem vešu, a potom su sastavljale rang-listu svojih delova tela – od onih koji im se najviše sviđaju do onih koji im se najmanje dopadaju.

Nakon toga, provele su i trideset i pet minuta posmatrajući (na računaru) ili sve delove tela s liste, ili samo tri dela svog tela koji smatraju najprivlačnijim. Druga grupa ispitanica (koja je posmatrala najprivlačnije delove svog tela) ostvarila je znatno viši stepen zadovoljstva svojim izgledom i telesnom težinom nego ispitanice čija je pažnja bila usmerena na sve delove tela.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by . (@so.feminine.with.grace)

Zaključak?

Zaista je jasan! Fokusirajte se na delove tela koji vam se dopadaju umesto na one koji vam ubijaju samopouzdanje i kvare raspoloženje. I vežbajte, vežbajte, vežbajte… Isplatiće se!

lepotaizdravlje.rsGoodshoot via Getty Images