Coca-Cola volonteri i Doktori Klovnovi: Pet godina DOBRE VOLJE

by | jun 2, 2009

Posetom dečije bolnice „Dr Olga Dedijer“ u Beogradu, proslavljeno je pet godina od prvog Dana Dobre volje, akcije volontera kompanije Coca-Cola Hellenic. Volonterima, koji su nosili paketiće koje su napravili zaposleni kompanije, pridružili su se Doktori Klovnovi koji su im još pre pet godina prvi put pomogli u uređenju dvorišta i darivanju igračaka.

lepota i zdravlje coca cola

Od petka 29. maja, kada je karavan Dan Dobre volje krenuo, volonteri i Dr Klovnovi su obišli ukupno sedam institucija u Surdulici, Nišu, Subotici i Beogradu u kojima su prethodnih pet godina širili duh dobre volje.

„Odlučili smo da veliki jubilej naše kompanije, pet godina volonterizma, proslavimo baš tamo odakle smo i krenuli prvoga dana. Za proteklih pet godina realizovali smo gotovo trideset volonterskih akcija, trudeći se da uvek pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija, te smo zajedno sa Dr Klovnovima, sa kojima smo počeli pre pet godina, krenuli u trodnevni karavan i posetili sve one institucije u kojima smo širili duh dobre volje“, rekla je Tijana Marković, CSR specijalista kompanije Coca-Cola Hellenic. Ona je dodala da Coca-Cola volonteri planiraju da u okvir tradicionalnih akcija i ubuduće podrže sve one kojima je pomoć neophodna i da će zaposleni u kompaniji i dalje preuzimati aktivnu ulogu u dobrobiti zajednice.

Članak se nastavlja posle reklama

Coca-Cola klub volontera, koji danas broji preko trista članova, je svoje humanitarno delovanje započeo 2004. godine donacijom koju je kompanija Coca-Cola Hellenic uputila za preuređenje dečije bolnice „Dr Olga Dedijer“ u Beogradu, u okviru koje je održan i prvi Dan Dobre volje. Nakon toga je usledilo pet godina raznih akcija i humanitarnog rada koji i dalje traje.

 

lepota i zdravlje

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: