Categories ZDRAVLJE

4 superzačina koja će vam pomoći da se izborite sa virusima ove sezone

Smena godišnjih doba i hladnije vreme donosi veće izazove za naš imunitet. Ne možemo da utičemo na to da li će nas neki virus napasti ili neće, ali možemo da ojačamo organizam kako bi se lakše izborio sa virusima. Većina ljudi najčešće posegne za određenim suplementima, a malo ko se okrene prirodnim antibioticima. 

U borbi protiv virusa i bakterija spas potražite u prirodnima namirnicama, a obzirom da je velika verovatnoća da ove namirnice već imate u svom domu, iskoristite sve njihove blagodeti.

Beli luk

Jako moćan začin koji rasteruje čak i vampire. Zamislite tek koliko je dobar u borbi protiv virusa i bakterija. U narodu najpoznatiji sinonim za beli luk je prirodni antibiotik i ujedno je najbolja preventiva. Efikasno ubija viruse i gljivične infekcije, snižava krvni pritisak i nivo holesterola u krvi. Odličan je antioksidans, riznica je vitamina i minerala, trebalo bi ga uvrstiti u svakodnevnu ishranu. Obzirom da beli luk ima izrazito jak miris peršun je taj koji uspešno eliminiše neprijatni zadah.

 

2 komentara

  1. Osim sto tera “vampire” beli luk je odlican i prociscivanje organizma od TOKSINA..koje nakupimo svuda oko nas.
    Nazalost zivimo u zagadjenim ulicama…slabo setamo, jos manje poseceujemo reke…jezera…sume, tako da organizam treba…makar DVA PUTA nedeljno procistiti i TO ELIKSIROM OD BELOG LUKA, MALO LIMUNA I PERSUNA!
    Ko ne voli ili ne moze da podnese miris belog luka, slobodno neka mesavini doda malo vise persuna – on ubija taj miris, a i hrana kada je zacinite imace lepsi ukus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA