Categories ZDRAVLJE

Dragoceni dar iz prirode: Kako se propolis koristi na najbolji način?

PROPOLIS ZA GRLO I KAŠALJ

Svoju primenu je našao i kod upale i bolova u grlu, pa čak i kod kašlja. Savetuje se ispiranje grla kapima, koje koristite rastvorene u vodi.

Propolis sadrži bogatu mešavinu vitamina B i minerala zbog čega se pokazao kao odličan lek protiv kašlja. Koristite kapi pre spavanja i možete na taj način umiriti kašalj.

Pre nego krenete koristiti kapi za grlo, obavezno pročitajte uputstvo koje ste dobili, jer je u njemu navedeno koliko kapi treba razrediti u koliko vode za ispiranje grla. Količina kapi i vode svakako zavisi od jačine kapi, odnosno proizvođača. Uvek se razlikuje, zato je potrebno da pročitate način primene.

PROPOLIS ZA LICE

Istorijski zapisi pokazuju da je propolis bio važan i cenjen proizvod u medicini Egipćana, Vavilonaca, Arapa, Rimljana i Grka. Stari narodi su prepoznali kvalitet i značaj ovog proizvoda, pa su ga primenjivali i kod estetskih problema, kao i kod ožiljaka na licu.

Propolis mast je odlična za rane koje teško zarastaju, kao i za mnoga kožna oboljenja: akne, bubuljice, psorijazu, ekceme i gljivična oboljenja kože.

Takođe, jako je delotvoran kod rešavanja problema bubuljica lica. On isušuje akne, i posle par dana korišćenja, vaše lice će očistiti. Dovoljno je da natapkate koju kap na bubuljice na vašem licu, i ostavite da odstoji. Nakon toga isperite sa lica, jer može ostati žuti trag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA