Categories Psiha

Koliko je štetna brza hrana?

Iako smo svi svesni da brza hrana nije najzdravija, često to ignorišemo. No, neki tvrde da je brza hrana toliko loša da nije u skladu s načinom ljudske potrošnje hrane u organizmu, piše Naturalnews.

brza hrana

Pre 12 godina, Erik Šloser, dopisnik Atlantic Heralda, objavio je inovativnu knjigu “Fast Food Nation”, koja govori o tome koliko su ljudi okrutni prema životinjama, te koliko se u toj industriji krije laži i prevara. Tu knjigu je 2006. pretvorio u istoimeni film.

Fast food industrije tada su žestoko protestvovale protiv njegovih tvrdnji, “braneći se” da Šloserovi zaključci nisu istiniti, ali niko nije mogao da opovrgne nijednu njegovu tvrdnju.

Bez obzira na to što se pojedine tvrdnje i sumnje još istražuju, već sada imamo dovoljno dokaza o štetnosti brze hrane na naš organizam.

Danas je brza hrana znatno nezdravija nego prethodnih godina. Nauka je vremenom otkrila mnoge hemikalije koje tačno mogu da oponašaju mirise svežih namirnica. Na primer, etil-2-metil butirat miriši poput jabuke. Dodavanje metil-2-peridylketone stvara nešto poput ukusa kokica. Etil-3-hydroxybutanoate oponaša ukus belog sleza itd.

Oduvek se pričalo o tome da previše industrijski obrađena hrana ne bi trebalo da bude sastavni deo naše ishrane. Ukoliko redovno konzumiramo ovakve namirnice, i sami možemo osetiti štetne nuspojave koje one donose.

Na nama je da, na temelju saznanja koje imamo, odaberemo najbolji način ishrane za naše zdravlje.

[poll id=”12″]

Tekst: Life Content
Izvor: dalje.com

1 komentar

  1. Vi, koji se*ete da ne konzumirate brzu hranu skoro svaki dan ste iskompleksirani i strah vas je da ne umrete, hah pa ako od toga mora da se umre nek se umre 🙂 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA