Categories Pitajte stručnjaka

Stručnjaci MediGroup-e odgovaraju na vaša pitanja: Koliko traje krvarenje nakon porođaja?

Na vaša pitanja odgovaraju stručnjaci MediGroup-e.

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

P: Poštovani, obraćam vam se zbog menstruacije nakon porođaja. Naime, porodila sam se pre tri i po meseca i normalno krvarenje sam imala 40 dana. Nakon toga usledila je kratka pauza, a potom je počela menstruacija koja nikako da nestane. Zapravo, bude prisutna po dva dana, a onda je nema 3-4 dana, a potom ponovo krene, i tako u krug. Ne znam o čemu se radi, a doktorka mi je na godišnjem pa vam se obraćam sa molbom da mi objasnite o čemu se radi? Hvala unapred na odgovoru.
O: Poštovana, posle porođaja je vrlo individualno kada ćete dobiti menstruaciju. Kako ste opisali vaše tegobe, bilo bi dobro da se utvrdi uzrok krvavljenju i za to je ipak neophodno da odete na pregled.
S poštovanjem, dr Vesna Tešić, ginekolog, DZ Jedro, članica MediGroup.

Imate pitanje? Obratite se stručnjacima MediGroup-e. Kliknite OVDE.

P: Poštovani, posle upale pluća zbog prevelike doze antibiotika lečim ešerihiju koli i enterokokus u vaginalnom i cerviakalnom brisu već godinu i po dana. Probala sam sve: vaginalete po antibiogramu, krio terapija tri meseca, probiotici vaginalni i oralni, razni čajevi mada je nikad nema u mokraći, ulje divljeg origana. Uvek se bakterija vrati posle samo 15 dana. Zanima me da li ona može da izazove neplodnost? Pošto pokušavamo da dobijemo bebu već 6 meseci, ali za sada nema uspeha. Ima li leka za ešerihiju i može li se sa njom zatrudneti? Kakva su vaša iskustva? Hvala i srdačan pozdrav.
O: Poštovana, nažalost u poslednje vreme je dosta teško kod nekih pacijenata sanirati vaginalnu infekciju koju i vi imate. Potrebno je da se lečite zajedno sa partnerom i, ukoliko je potrebno, da jedno vreme dok ne planirate trudnoću partner koristi prezervativ. Želim vam uspeh u lečenju.
S poštovanjem, dr Vesna Tešić, ginekolog, DZ Jedro, članica MediGroup.

Imate pitanje? Obratite se stručnjacima MediGroup-e. Kliknite OVDE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA