Muškarci se za izlazak lickaju DUŽE od žena

by | mart 21, 2010

muskarci i doterivanjeMožda će ovo mnoge iznenaditi, ali čini se kako muškarci ispred ogledala provode više vremena od žena spremajući se za izlazak.

Naime, najnovije istraživanje sprovedeno u Britaniji pokazalo je da muškarci spremajući se za izlazak ispred ogledala u proseku dnevno provedu 83 minuta, dok žene na to utroše 79 minuta.

 

Muškarci se fokusiraju na uređivanje koje uključuje čišćenje, toniranje i hidratiziranje kože, brijanje, stajling i odabir odeće, dok žene 79 minuta utroše na šminkanje, frizuru i odabir odeće za izlazak.

 

Istraživanje je sprovedeno na 3000 Britanaca, a pokazalo je i kako muškarci na kozmetičke proizvode troše samo 19 penija manje od žena, pa tako mesečno potroše 25,22 funte, što je godišnje iznosi 302,64 funte.

 

Muškarci ujutro ispod tuša u proseku provedu 23 minuta, minut više od žena, a troše i minut više na čišćenje, toniranje i hidratiziranje kože lica.

 

Jedan od trojice muškarca izjavio je kako ne vidi zašto se on ne bi lickao pred ogledalom jednako dugo kao i žena.

 

– Ovih dana svi cene muškarca koji se brine o svom izgledu i lepo miriše – izjavio je Sajmon Komins, inicijator pokretanja ankete.

Tagovi: