Categories Lepota

5 beauty saveta, nakon kojih ćete se buditi prelepe

Često smo se bitali da li je beauty sleep zajedno sa obećanjem da ćemo se nakon njega probuditi prelepe, samo još jedna zabluda. Međutim, uz prave beauty savete koje bi  trebalo da primenite pre sna, shvatićete da je beauty sleep zapravo jako delotvoran.

Naravno, prvi preduslov da  beauty sleep uspe su onih čuvenih 8 sati sna. Ne možete očekivati da se probudite  lepi, ukoliko ste nenaspavani.

Međutim evo još nekih trikova koji zasigurno poboljšavaju efekat beauty sleep-a:

1. Umijte se

Pre odlaska u krevet obavezno temeljno umijte lice, kako biste uklonili sve tragove prljavštine, masnoće i šminke s kože. Zatim na lice nanesite noćnu kremu, koja je osmišljena da koži pruža najbolju negu dok vi spavate. Koža se preko noći podmlađuje i regeneriše nakon prethodnog dana, pa je pravilna nega pre odlaska u krevet od velike važnosti.

2. Spavajte na leđima

Znamo da je teško promeniti način spavanja, jer svatko ima omiljenu pozu u kojoj najlakše utone u san, ali isplati se pokušati spavanje na leđima, jer tako vaše lice neće dodirivati jastuk pa se neće ni naborati. Stručnjaci takođe preporučuju da, ako ne želite podočnjake, jastuk malo podignete ili spavate na dva jastuka. Najgore je da zabijete glavu u jastuk, jer to samo ubrzava nastanak bora.

Pročitajte i…9 trikova za savršeno prekrivanje podočnjaka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA