Categories Kosa

5 frizura koje vas čine starijima

Nakon tridesete i četrdesete, kosa igra značajnu ulogu u celokupnom izgledu koji ostavljate kada su godine u pitanju. Većina žena brine o nezi kože, nastojeći da prikrije tragove starenja, no često zaboravljamo i da naša frizura i te kako je značajna ukoliko stremite ka pomlađivanju.

@luxyhair

Boja kose je jedna od najvažnijih stavki, a sam oblik frizure u potpunosti može promeniti vaš izgled i dodati vam ili oduzeti godine. Ovo su pet najčešćih grešaka koje pravimo, a koje nam nemilosrdno dodaju godine!

1. Prekratka frizura

Nick Penna, vlasnik i stilista u SalonCapri u Bostonu izjavio je za The Huffington Post: “Ne slažem se s nepisanim pravilom da što ste stariji trebate imati kraću frizuru.” Izuzetno kratka kosa može vizualno postarati lice. Važniji od dužine frizure su stil i oblik. Penna preporučuje slojevito šišanje koje će uokviriti lice na mekši način.

2. Previše duga kosa

Prema časopisu Good Housekeeping, prevelika dužina kose povlači i kožu prema dole, što se smatra svojevrsnim “anti-faceliftingom”. Duga kosa neujednačenih krajeva dodatno naglašava linije lica, pa se uvek preporučuje slojevito šišanje, jer ovakva frizura ima efekat omekšavanja crta lica. Naime, slojevita kosa je pokretljiva, zbog čega izgleda mladalački.

Kliknite na sledeću stranicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA