Categories Telo

Pet zlatnih pravila o depilaciji bikini zone

Depilacija brijačem još uvek je najpopularniji način uklanjanja dlačica. Iako ovu tehniku može savladati svako, postoje pravila koja, ukoliko ne želite izazvati upalu, crvenilo ili urastanje dlačica, morate znati. Donosimo 5 zlatnih pravila brijanja bikini zone.

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

1. Dobar brijač
Kako bi brijanje, a to se posebno odnosi na osetljivu bikini zonu, prošlo bez iritacija kože i uraslih dlačica potrebno je uložiti u kvalitetan brijač.

Pravilo glasi – čim je više žileta na brijaču to je pritisak na kožu slabiji. I dok su jednokratni brijači idealni za putovanja, njihov kvalitet je puno slabiji i trebalo bi ih izbegavati.

2. Priprema bikini zone
Ako je od vaše poslednje depilacije prošlo dosta vremena, pre nego što upotrebite žilet, dobro bi bilo da skratite dlačice makazicama, trimerom ili mašinicom za šišanje. Preduge dlačice žilet će mnogo teže da skine, što može da dovede do iritacija na koži.

Isto tako, depilaciju je najbolje napraviti nakon tuširanja, a idealnobi bilo da pod tušem ostanete čim duže(5 do 10 minuta). Topla voda će omekšati kožu te će depilacija proći puno glađe, bez crvenila.

Pročitajte i…Beauty saveti za hladne dane koje bi svaka dama trebalo da usvoji, bez izuzetka

Nastavak…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA