Categories Blog

Duda Alapača: A i mene čeka veš

Četiri dana smo odmarali. Petog sam jedva ustala i odvukla se na posao. Godine, moja Dudo, rekla je Gaga. Godine… Koje godine…?! Pa nije mi osamdeset..? Dolazim kući k’o s kopanja! Pa ne idem ja tamo u nadnicu, Gago, to je lep posao… Znam, ali svejedno – godine stižu. Što se pre pomiriš s tim, to bolje po tebe. Kako da se pomirim, slatka..? Lepo. Ono što si nekad mogla za dan, sad odvoj tri, pa polako. Čuj – odvoj tri…?! Pa nemam ja tri života, nego ovaj jedan. E ako hoćeš i taj jedan da sačuvaš, povuci ručnu. I nađi sebi neku motivaciju. Motivaciju? Pa da, nešto što će da te gura napred. Znaš, čitala sam jedan članak…

Piše: Duda Alapača

O, ne! Opet ona i njen članak! Malo malo pa eto je s nekim novinama, savetima, sve lepo piše, ljudi objasnili… Ma idi…! Prosto se pitam – kako je ljudska civilizacija uopšte preživela bez nekakvog praktičnog uputstva za upotrebu, i to u boji, na recikliranom papiru…?! Ti, Dragana, ode u motivacione govornike. Daj da te postavimo na jutjub, pare da zgrnemo!

Sprdaj se ti, navikla sam, reče Gaga i nakašlja se značajno. Pazi sad ovamo, kaže ovako: Kako da ostanete motivisani. Pod broj jedan: držite svoje najveće snove na vidnom mestu. Znači, lepo napiši na papir šta želiš i zalepi po kući. Svuda po kući. Kud god ideš, da možeš da ih vidiš. Odakle meni najveći snovi, Gago, upitah. Ne znam, nađi neki, pametna si žena. Nije valjda da ništa ne želiš…? Zaboga, Dudo, nije ni čudo što si tako kilava. Ne može čovek da živi a da ništa ne sanja.

Pod broj dva: fokusirajte se samo na danas. Samo na današnji dan, razumeš. Nema gledanja u retrovizor, u prošlost, ”što sam ovo, što nisam ono”, nema ni budućnosti, šta bude – biće. Tvoje je samo da živiš u sadašnjem trenutku, kapiraš..? Je li, svega ti, samo u sadašnjem trenutku…? Čitaj brže, završiće mi mašina, moram veš da prostrem.

Broj tri: Imaj samo tri stvari na to-do listi koje moraš da uradiš. Ahahaha, zagrcnuh se. Samo tri? Daj da vidim, svega ti, koji je mudrac to pisao..? Ne piše. Pa, da. Da je čovek – potpisao bi se. Kako samo tri stvari, nesrećo? Pa ja danas uradim trideset i tri i opet nema dosta. Ograniči se, Dudo. Ograniči se na tri. Ne mogu je pola zdravlja.

1 komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA