Kako nositi odeću od kože tokom toplih dana

by | maj 30, 2016
Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Mislite da je odeća od kože samo za zimu. Varate se. Iako sama pomisao na nošenje kože tokom toplih dana izaziva osećaj vreline i znojenja, mnoge modne kuće su u svoje kolekcije za proleće/leto 2016. godine uvrstile upravo neodoljive modele od kože.

Foto: Guliver/Getty, Splash

Foto: Guliver/Getty, Splash

I dok Anthony Vaccarello i Saint Laurent predlažu kožno proleće u rok stilu – počev od oversized jakni preko suknji sa nitnama pa do haljina ukrašenih metalnim detaljima i rajsferšlusom, Louis Vuitton je lansirao “mekšu” verziju rok trenda koja pored jakni u nežnoj pink boji obuhvata i neobično dizajnirane haljine i topove.

Pročitajte i… Modne opsesije: Komadi od kojih se poznate dame ne odvajaju

Za devojke koje vole odeću sa tregerima pravi izbor su Diesel Black Gold pantalone i suknje sa tregerima različitih dužina i stilova, a za ljubiteljke dužih modela Edun je predstavio prelepe modele maksi haljina i suknji.

Još kožnih modnih komada koji će biti u trendu ove godine pogledajte na sledećim stranama… 

Foto: Guliver/Getty, Splash

Foto: Guliver/Getty, Splash

Must have haljinu sezone tzv. slip dress modna kuća Rag & Bone kreiarala je na svoj način – u kožnoj verziji, dok je Salvatore Ferragamo u svoju novu kolekciju uvrstio aktuelne crop pantalone od kože kombinujući ih sa topom spuštenih ramena koji je takođe u trendu ove godine.

Pročitajte i… Ovog proleća džins se nosi na sasvim nov način

Čarobni spoj masivne kože i laganih materijala poput nežne čipke predstavali su nam Valentino sa elegantnim haljinama koje asociraju na rimske boginje i Mugler sa neobično sečenim kombinezonima i suknjama sa metalik detaljima.

Foto: Guliver/Getty, Splash

Foto: Guliver/Getty, Splash

Etno modele sa resicama videli smo na Alexander Wang reviji koji nam je pokazao kako bele patike možete kombinovati i sa kožnim komadima, Joseph je uneo dozu ekstravagantnosti, dok je modna kuća Vetements lansirala jedinstveni model jakne koja predstavlja kombinaciju bajkerske i kratkog bolera.

Pročitajte i… Ovog proleća nakitom ukrasite svaki deo tela

Ovog proleća i leta ne morate nositi kožu samo u crnoj boji, jer su se Fendi, 3.1 Phillip Lim i Nina Ricci potrudili da obojimo garderobu donoseći nam haljine u toploj oker nijansi, vatrenoj crvenoj i zagasitoj zelenoj boji.

Foto: Guliver/Getty, Splash

Foto: Guliver/Getty, Splash

Ako i dalje mislite da je kožni trend “težak” za temperaturu plus 30 stepeni, pogledajte kako ga poznate dame stilizuju za savršen šik look.

Dva statement kožna komada koji se moraju naći u plakaru svake mlade dame jesu kožna suknja i kožne pantalone. Bilo da je kratka, midi, pencil ili A-kroja kožna suknja uz laganu bluzu i sandale sa visokom potpeticom, poput outfita Šarliz Teron i Zoi Saldana, pokazaće svima da imate stila. Kožne pantalone najčešće biramo u crnoj boji a za leto ih kombinujte sa jednostavnim topovima i neupadljivim aksesoarima kao što to čini Rouzi Hantington-Vajtli.

Pročitajte i… Da li su ovo “it” sandale godine?

Foto: Guliver/Getty, Splash

Foto: Guliver/Getty, Splash

Želite da istaknete noge u prvi plan onda je kožni šorts u jarkoj boji poput DSquared2 modela koji je nosila Bijonse pravo rešenje za tople dane, a ako ste dovoljno smele ponesite Džejda Pinket Smit kombinaciju – iscepani kožni top i suknju od perja. Za svečani izlazak slobodno izaberite kožnu haljinu i bićete sigurno zvezda večeri. Kao inspiracija neka vam posluži Louis Vuitton kreacija koju je Alisija Vikander prošetala crvenim tepihom na dodeli Hollywood Film nagrada.

Pročitajte i… 10 odevnih predmeta koji nikada neće izaći iz mode

Tagovi: