Potpuna modna katastrofa ili ipak neobični trend koji biste rado nosile?

by | januar 2, 2017
Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Nose se sandale i kratke čarape! Da, dobro ste pročitale. Iako neki kažu da je pogrešno, a neki da je u redu, modni kreatori nam za ovu sezonu predlažu neobični trend. Kombinacija koju smo do skora smatrale modnom greškom iznenada se pojavila na modnu scenu 2013. godine kada su je Chanel, Loewe, Dries Van Noten i druge kuće uvrstile u svoje kolekcije za jesen/zimu. Trendi sokne sa sandalama nastavile su da traju i postale jedan od najvećih hitova prolećne sezone 2014. godine, a ove zime doživele su pravi come back. Kako smo i dalje u retro duhu kada je moda u pitanju ne čudi što se sokne više ne skrivaju ispod pantalona, već su postale glavni detalj kojim se gradi šik stil.

Ako ste dovoljno smele ne morate da čekate leto da biste prošetale omiljene sandale. To već sada možete da učinite a jedini uslov za trendi look jeste da čarape budu debele. Modne kuće Tommy Hilfiger i Missoni ukombinovale su klasične čarape sa sandalama sa blok petkom koje su bile popularne čitavog leta, dok je Rochas sa platformom koja je i dalje popularna.

1-missoni-rochas

Pročitajte i… Trendovi iz 2016. godine koje zaista želimo da zauvek zaboravimo!

Kliknite na sledeću stranicu… 

Tokom zime ne morate se odreći seksi visokih potpetica jer Anthony Vaccarello predlaže da seksi sandale na pertalanje nosite sa crnim čarapama, a ako želite klasičnu eleganciju spojite boju obuće sa čarapama kao što smo mogli da vidimo na Edun reviji. Casual look lansirali su Thom Browne i Prada u vidu muških dokolenica sa romboidima i potpetica, dok je 3.1 Phillip Lim platforme upario sa crnim termo čarapama čime je metalik boja sandala došla do izražaja.

2-anthony-vaccarello-prada-phillip-lim

Savršen kontrast pružila je Mary Katrantzou koja predlaže nazuvnice i elegantne sandale. Modna kuća Gucci otišla je korak dalje predstavljajući maštovitu a sasvim neobičnu kombinaciju. Naime, manekenke na reviji su preko crvenog unihopa nosile sportske čarape i, naravno, klasične sandale sa štiklom.

3-mary-katrantzou-gucci

Možda zvuči neverovatno, ali ovaj trend možete vrlo lako kombinovati u različitim prilikama i sa različitim modnim stilovima, pa ga zato obožavaju poznate dame kao i sve trendseterke. Čak je i čuvena Sara Džesika Parker prošetala šarene sokne i crne sandale sa farmericama i oversized džemperom, modna ikona Aleksa Čang bira kombinaciju sa “it” plisiranom suknjom, dok za casual stajling možete nositi ravne modele poput sestara Olsen. Soknice su prisutne i na crvenom tepihu u elegantnim toaletama Džulijen Mur i Tifani Hsu, Demi Mure bira retro stil, a Ema Roberts i Tejloir Svift žele da istaknu duge noge pa sandale kombinuju sa čarapama iznad kolena.

Od onih opuštenijih pa do nezaobilaznih damskih momenata, ova zanimljiva kombinacija će svakako istaći vaš modni stil i u isto vreme privući pažnju radoznalih posmatrača!

Igrajte na sigurno uz neke pamučne sokne ili se odvažite i ponesite one sa cvetnim uzorkom! A ako i dalje niste sigurna da je ovaj trend za vas ili smatrate da će vam biti hladno, bez brige; sačekajte proleće jer nam Givenchy, Off-White, Reem Acra, Bottega Veneta i mnoge druge modne kuće predlažu vesele kombinacije tankih soknica i sandala idealnih za prve sunčane dane.

Pročitajte i… Urbano, seksi, ženstveno i drugačije! Pet modela suknji koje morate imati ove zime


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

 

Tagovi: