U koji modni komad morate da investirate u 2017. godini? Neka vam horoskop kaže!

by | januar 16, 2017
Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Mnoge naše odluke kao i karakterne osobine zavise od toga u kom horoskopskom znaku smo se rodile. Horoskop utiče i na naš modni stil, izbor parfema, nijansi u make up-u, pa čak i na izbor frizure. U zavisnosti od toga da li pripadate vatrenom, vodenom, vazdušnom ili zemljanom znaku različiti su ukusi za boje, kao i oblik. Ako niste sigurne u koji komad treba da investirate ove godine potražite malu pomoć horoskopa.

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images

Ovan

Žena ovan je energična, vatrena i strastvena. Voli sport, brzu vožnju i tzv. muška zanimanja dok se u modi drži po strani. Ne pazi previše na stilove te kupuje različite komade odeće i sama ih kombinuje. Osnovno pravilo pri izboru – garderoba mora da bude udobna i praktična. Zato je za nju must have bundica od veštačkog krzna koja vlada i ove sezone modnim pistama. Savršen spoj bajkovitih motiva, sportskih detalja, neprevaziđenog retro stila i futurističkog dodira mogle smo da vidimo na revijama modnih kuća Loewe, Jason Wu, Oscar de la Renta, Salvatore Ferragamo, Fendi, Charlotte Simone, Vera Wang, Marni.

Foto: Marni

Foto: Marni

Bik

Opuštena i erotična žena bik voli luksuz i skupe stvari. Uvek elegantna, isfenirane kose, besprekornog tena i, naravno, sa savršenim manikirom. Iako se pripadnice ovog znaka teško odlučuju na promene, početak nove godine pravi je trenutak da probaju nešto novo. Zato klasičnu košulju ostavite po strani a svoj business look “začinite” modelom sa oversized balon rukavima kao što predlažu Osman, Fendi, Etro, Elie Saab, Delpozo, Céline, Roksanda.

Foto: Roksanda

Foto: Roksanda

Pročitajte i… Brend koji je osvojio sve žene sveta i ukrao slavu Zari. A vaš sud je?

Kliknite na sledeću stranicu… 

Blizanci

Žena blizanac je radoznala, veselog duha, društvena. U skladu sa svojim karakterom obožavaju šarenilo boja i stilova, dok astrolozi ističu da je u njihovoj prirodi stalna želja za eksperimentisanjem koja se ogleda u izboru graderobe, manikira frizure. Ako ste prava pripadnica ovog znaka sigurna sam da ćete se osmeliti da ponesete vroglavo visoke platforme na kojima je gotovo nemoguće hodati. Modele koje često viđamo u outfitima Lady Gage ove godine predlažu Marc Jacobs, Balenciaga i Maison Margiela, dok Rochas nudi sandale koje se odlično slažu sa još jednim neobičnim trendom – debelim čarapama.

Foto: Balenciaga

Foto: Balenciaga

Rak

Žene rakovi su romantičari, nežne duše. Neguju ženstveni stil i najviše vole čipku, svetloroze i sve nežne nijanse, uključujući pastelne boje. Pripadnice ovog znaka odevaju se po osećaju pa često u svom ormanu imaju hrpu stare odeće koju ne bacaju jer su emocionalno vezane za nju. Šta drugo može da zrači epitetom vintage za njih do bisera. Vanvremenski simbol elegancije i gracioznosti ove godine napušta okvire minimalističke klasike već ih možete nositi u vidu višeslojnih ogrlica kako predlaže Chanel, statement minđuša poput Marni, ili, pak, na odeći kao u Gucci i Dries Van Noten kolekcijama.

Pročitajte i… Predivno! Ovo je bio najvoljeniji i najpopularniji modni trend u 2016. godini!

Foto: Gucci

Foto: Gucci

Lav

Kralj džungle je i kralj među horoskopskim znacima. Ovaj vatreni znak je oličenje stila i dominacije, pa šta god da rade i za šta god da se opredeljuju, Lavovi će uvek izabrati ekstremnu opciju jer oni u svakom trenutku privlače pažnju.

Da biste se osetila kao kraljice birajte raskošne minđuše ukrašene kristalima, cirkonima ili dragim kamenjem. Statement komadi ne moraju da čekaju posebne prilike da ih ponesete, jer ih Ashley Williams kombinacije sa džemperima, Balenciaga sa pufnastim jaknama, a modna kuća House of Holland je na maštovit način spojila modele u rok stilu sa elegantnim detaljima od kristala.

Foto: Amrapali

Foto: Amrapali

Devica

Kada vidite devojku obučenu u belu savršeno ispeglanu košulju, pantalone visokog struka i salonke, budite sigurni da vam u susret ide Devica, jer je ona praktična i voli svežinu i čiste note. Ove dame nikada nećete videti sa neukusnim nakitom ili neurednim, napadno nalakiranim noktima. Zato je za njih pravi izbor dugi klasični sako kojim će iskazati svoj perfekcionizam, a da bi bile u trendu birajte modele u aktulenim bojama godine.

Foto: Balmain

Foto: Balmain

Vaga

Žena vaga je mirna, elegantna, sa istančanim ukusom za modu. Voli svilu, dobre cipele i nikada neće odabrati nešto što nije prošlo jaki estetski sud. Zato ove godine častite sebe novom torbom. Jer, ništa neće zameniti glamur u vašem stajlingu kao klasična, dizajnerska torba koja i najdosadniji outfit pretvara u atraktivan. Bez kvalitetne torbe ne možemo zamisliti poslovni look, kafu s prijateljicama ili šoping. Ona mora biti praktična kako bi u nju stalo sve što vam treba u toku dana, a da bi odgovarala većini vaše garderobe poželjno je da bude crna ili u neutralnim nijasama.

Pročitajte i… Trendovi iz 2016. godine koje zaista želimo da zauvek zaboravimo!

Foto: Givenchy

Foto: Givenchy


Škorpija

Škorpija je najstrastvenija među horoskopskim znacima. Ove žene zrače seksepilom šta god da obuku pa zato nisu modni fanatici i ne robuju trendovima. Njihov izbor su crni komadi i minimalistički stil kojim će probuditi maštu jačem polu. “It” komad za ovaj znak jesu suknje sa šlicem. Duboki šlic za zavodljivi look našao se u David Koma, Mugler, Anthony Vaccarello i Bibhu Mohapatra kolekcijama, dok je modna kuća Felder Felder otišla korak dalje te je umesto jednog predstavila maksi suknju sa dva izazovna šlica. Na vama je da izaberete svoj favorit kojim ćete u prvi plan staviti vitke noge.

Foto: Anthony Vaccarelo

Foto: Anthony Vaccarelo

Strelac

Žena strelac je energična, voli izazove i razne sportove. Za razliku od Blizanaca i Vaga, obožava da eksperimentiše, često menja trendove i uvek je spremna da isproba nešto novo. Zato su za pripadnice ovog znaka najbolji izbor volani ali ovog puta na pantalonama koje su se našle u Simone Rocha, Jonathan Simkhai, Rosie Assoulin, Antonio Berardi, Victoria Beckham kolekcijama.

Pročitajte i… Čizme, farmerke, kaputi… Ovo su efektne kombinacije za zimsku sezonu

Foto: Simone Roche

Foto: Simone Roche

Jarac

Žena jarac je izuzetno konzervativna, hladna i smirena. Najradije bira business look i nikada je nećete videti sa neukusnim dekolteom niti u previše kratkoj suknji. Strogi stav najbolje će iskazati kompletom. Da su ove sezone damski krojevi dobili džet-set status videli smo na Nedelji mode kada su Miroslava Duma i Christine Centenera u istom danu obukle sivu Balenciaga kreaciju. Aktuelna Sharkskin boja važi za neutralnu nijansu pa se odlično slaže i sa toplim i sa hladnim tonovima, a na vama je da odlučite da li ćete komplet kombinovati sa kratkim čizmicama kako je to učinila Miroslava ili klasičnim salonkama poput modne urednice Vogue-a.

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images

Vodolija

Ova žena je razigrana, ekscentrična i prava buntovnica. Ona će prva prošetati poslednje modne trendove a kako voli neobične stvari često krši pravila u odevanju. Za revolucionaran stil ove godine žene vodolije neka izaberu logomaniju tj. majicu sa natpisom brenda, koju lako možete kombinovati i u dnevnoj, casual varijanti, kao i za šik večernji look. “Što veći i upadljivi, to bolje!”, moto je koji su sledile modne kuće Gucci, Chanel, Moschino, No21, DKNY kada su vratile na modnu scenu trend iz 90-ih.

Foto: Moschino

Foto: Moschino

Ribe

Riba je idealista, osećajna i voli da sanjari. Ove žene spadaju u jedne od najlepših i najsofisticiranijih predstavnika zodijaka, pa im svaka kombinacija lepo stoji. Zato ove godine na vašem modnom meniju neka se nađe boho haljina. Šareni printovi, etno motivi i lagani materijali dovoljni su za savršen stajling u bilo kojoj prilici. Možete ih nositi leti sa ravnim sandalama i uz minimum modnih dodataka ili zimi sa čizmama do članka i kratkim bundama od veštačkog krzna ili prslucima sa resama, takođe u retro stilu. Neka vam kao inspiracija za čarobni boho look posluže haljine koje smo videle na Stella McCartney, Acne, Loewe, Philosophy, Alberta Ferretti, Etro revijama.

Pročitajte i… Nezaboravni i upečatljivi momenti koji su promenili svet mode u 2016. godini

Foto: Etro

Foto: Etro


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

 

Tagovi: