Categories Blog

LEPA SVAKI DAN: 5 navika koje loše utiču na kožu

Tema koja me opseda prethodnih meseci je kako učiniti osetljivu i problematičnu kožu lepšom. Zaista verujem da NIKO nije ravnodušan kada mu je koža loša! Umesto da se trudimo da se naviknemo na to, smatram da treba da uradimo SVE da koža bude što lepša. Prema mom iskustvu, izdvojiću ovih pet navika koje utiču na lepotu i zdravlje kože:

Tamara Ćosić, beauty advisor and educator, www.lepasvakidan.rs

1. Pravilna i umerena nega – stavka na kojoj ljudi sa problematičnom kožom najviše greše, preterujući u količini proizvoda, agresivnom čišćenju i tretmanima u želji da se problem što brže reši. Lično sam se uverila u to-svaki put kada preterujem sa čišćenjem kože imam najviše problema. Ukoliko preterano čistite kožu, dolazi do isušivanja površinskog sloja, a to  otežava izlučivanje viška sebuma koji kasnije stvara pokožne upale. Moja dobitna kombinacija je sada jasna: skidanje šminke mlekom, umivanje, losion ili aktivni kiseonik i krema.

2. Samostalno čačkanje – užasna navika, koje ponekad ne mogu da se odreknem do te mere da se zapita, zašto sama miniram svoj lep ten?  Nažalost, time  napravimo još veću štetu. Zato se svakog dana podsećam da moje lice sme pipnuti samo profesionalac.

3. Spavanje i odmor – nešto što sam dugo zanemarivala, posebno onaj kvalitetni san koji počinje pre ponoći. Ali, istina je da se tokom noći obnavlja ne samo koža već čitav organizam, a da je san važan i za hormone koji u velikoj meri diktiraju situaciju. Takođe, dovoljno sati sna, u pravo vreme, osigurava i onu preko potrebnu pauzu tokom koje koža diše.

Lepa svaki dan: Obaveze koje izbegavamo, a donose lepo raspoloženje

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA