Categories Blog

Lepa svaki dan: Kako da budemo lepe i osećamo se tako SVAKOG DANA

Kada sam davala ime svom blogu i YouTube kanalu, znala sam da želim da pišem o svim segmentima lepote i naziv “LEPA SVAKI DAN” se negde prirodno nametnuo jer nema žene koja ne bi volela da bude lepa svakog dana, ali još važnije – da se tako i oseća uvek 🙂

U moru beauty saveta, preporuka, tretmana, procedura, ima par stvari koje zaista svaku ženu mogu učiniti da se oseća tako i univerzalni su bez obzira na crte lica, kilograme, godine:

Tamara Ćosić, beauty advisor and educator, www.lepasvakidan.rs

1. BRIGA O SEBI – i to na svim nivoima, od zdravstvene koji podrazumeva što zdraviju ishranu i odmor, preko estetske u smislu nege lica i tela i doterivanja šminkom do one koja nas čini radosnim kao što je čitanje, vreme sa dragim ljudima…
Sve ove aktivnosti nas čine da se osećamo vredno, samopouzdanije i samim tim da zračimo zadovoljstvom i lepotom.

2. NAGLAŠAVANJE SVOJIH PREDNOSTI šminkom i garderobom, jer se preveliki broj žena, a posebno mladih devojaka, fokusira previše na nedostatke, toliko da zbog 2-3 sitne mane ili nekog kilograma viška zanemare hiljadu prelepih stvari na sebi. Pogledajte se objektivno, vidite šta je to što vam se najviše dopada na licu i telu i onda to naglasite – šminkom, bojama, gardeobom, detaljima, a one stvari koje vam se ne dopadaju toliko stavite u drugi plan. Kada su vam vrline uvek prve na oku, prirodno je da izgledate i osećate se lepše.

3. PARFEM KOJI ČINI DA SE OSEĆATE POSEBNO je moguće pronaći a ako još niste, uživajte u lepim notama onog koji trenutno koristite. Ne opterećujte se onim “svaka žena mora imati svoj mirisni potpis” ni onim “promenite mirisne note u skladu sa sezonom” – radite kako vama prija. Budući da veliki broj žena parfem smatra finalnim korakom doterivanja, kada ga stavite čak i ako niste skroz doterani, a prsnete makar malu količinu već ćete se osećati lepo.

4. LEP I UPAREN VEŠ koji se nigde ne useca a daje podršku na pravim mestima i izgleda dobro na telu je jedna od onih stvari čiju moć često zanemarimo u svakodnevnim obavezama. Ako imate takav veš, čak i da ste vrlo svedeno ili sportski obučeni, osećaćete se privlačnije, bez obzira na građu, kilograme i godine – za svakog postoje modeli koji naglašavaju najbolje i izgledaju divno.
Bonus je ukoliko pre samog kupanja znate šta ćete obući pa možete i veš uskladiti.

5. POSVETITE SE RITUALIMA ULEPŠAVANJA I NEGE u skladu sa svojim vremenskim i finansijskim mogućnostima. Možda je to 15 minuta ili 1h dnevno, i 2h vikendom ili čitav beauty dan – u salonu ili kod kuće. Bitno je da je to VAŠE VREME tokom kog se bavite onim stvarima koje vas čine da se osećate divno i vredno – punjenje kade i piling tela, maske i tretman lica, odlazak na šatiranje ili masaža. Kombinacije su na vama, ali je to vreme koje ste posvetili sebi i ono je neprocenjivo za DIVAN OSEĆAJ U SOPSTVENOJ KOŽI!

Pročitajte i… Krem soda: ova boja kose je trend ove jeseni

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA