Danas probajte ukusnu punjenu zapečenu testeninu

by | jul 2, 2015
Dobra hrana

Dobra hrana

Sastojci:
– 300 g krupnije testenine za punjenje
– 500 g spanaća
– 400 g švapskog sira
– 100 g putera
– 50 g brašna
– 5 dl mleka
– 40 g parmezana
– 150 g kačkavalja
– mešavina začina, so

Priprema
1. Spanać obariti u slanoj vodi, ocediti od suvišne tečnosti, sitno iseckati i ostaviti da se ohladi.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti spanać, švapski sir i parmezan pa dobro izmešati.
3. Testeninu obariti u slanoj vodi, a potom je ocediti od suvišne tečnosti.
4. Pripremjen fil od spanaća sipati u poslastičarski džak. Filom napuniti testeninu i složiti u nauljenu vatrostalnu posudu.
5. Posebno otopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti. Zatim postepeno dolivati mleko i uz neprestano mešanje kuvati dok se ne zgusne.
6. Pripremljen bešamel preliti preko punjene testenine i posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 *C dok ne porumeni.

Savet plus: Za pripremu ovog jela odaberite krupniju testeninu kako biste je lakše napunili.

Tagovi: