Koja je vaš favorit? Recepti za 10 sočnih, slanih pita

by | avgust 7, 2015
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 300 g mlevene junetine
– 300 g šampinjona
– 300 g praziluka
– 500 g tankih kora za pitu
– 4 jajeta
– 2 dl pavlake
– 1 prašak za pecivo
– 3 dl mleka
– 2 dl kisele vode
– 1 dl ulja
– mešavina začina

Priprema: 
1. Šampinjone iseći na listove, a praziluk na kolutove.
2. U tiganju na malo ulja propržiti mlevenu junetinu i začiniti po ukusu. Potom je izvaditi iz tiganja i ostaviti na toplom.
3. U tiganju propržiti praziluk da omekša, a zatim i njega izvaditi iz tiganja.
4. Na kraju u tiganju propržiti šampinjone dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Posebno umutiti jaja, pavlaku, 1 dl mleka, 0,5 dl ulja i prašak za pecivo.
6. Četiri kore za pitu poprskati ih sa malo ulja i kisele vode pa naslagati jednu na drugu. U nauljenu tepsiju položiti 4 pripremljene kore. Premazati ih filom od mesa pa prekriti sa 4 kore prethodno poprskane uljem i kiselom vodom. Zatim rasporediti prženi praziluk i opet prekriti sa 4 poprskane kore. Na kraju rasporediti pržene pečurke i prekriti ih preostalim poprskanim korama.
7. Filovanu pitu iseći na krupnije kocke i preliti je smesom od jaja. Ostaviti je kratko da miruje da bi kore upile potrebnu tečnost. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.

Još ukusnih recepata možete pročitati OVDE.

Tagovi: