Ukusna poslastica: Karamel rolat s oblandom

by | februar 13, 2016
Foto: Bakina kujna

Foto: Bakina kujna

Sastojci:
– 1 list oblande
Za karamel fil:
– 100 g šećera
– 175 ml vode
– 150 g mlevenog keksa
– 50 g čokolade
Za žuti fil:
– 100 g šećera
– 100 g putera
– 3 kašike vode
– 100 g mleka u prahu
– 4 kašike kokosa

Priprema:
Karamel fil:
1. U manju šerpu sipati šećer, pa zagrevati na umerenoj temperaturi dok se ne karamelizuje. Sipati vodu i nastaviti s kuvanjem dok se karamel ne rastopi.
2. Skloniti s ringle, odmah dodati kockice čokolade i mešati dok se ne rastope. Potom ubaciti mleveni keks i dobro izmešati.
3. Oblandu premazati toplim filom.
Žuti fil:
1. Sjediniti puter, šećer i vodu, pa kuvati dok se sastojci ne rastope i sjedine.
2. Skloniti s ringle, dodati mleko u prahu i kokos, te dobro izmešati.
3. Žuti fil premazati preko karamel fila.
4. Oblandu polako urolati, uviti u foliju i ostaviti u frižider da se stegne.

Savet: Ukoliko oblanda nije omekšala od toplote fila, urolajte je pomoću vlažne krpe.

Tagovi: