Categories My sweet mundo, Promo

Jovana nam danas sprema čizkejk sa karamelom

Otkako sam jutros otvorila oči osećam neku nezadrživu želju da putujem, da lutam nepoznatim ulicama dok mi od umora ne otkažu noge, da fotografišem zanimljive zgrade i prolaznike, da na svakom brdu nadjem savršeno mesto sa pogledom na grad i probam njihov najpoznatiji slatkiš.

Srećan je onaj ko putuje, ko je obišao više različitih kontinenata, onaj ko se popeo na Maču Pikču, surfovao u Australiji, obišao piramide u Egiptu, ronio na Baliju, popio kafu u Italiji i proveo dan na Menhetnu. Srećan je i bogat. Putovanja vraćaju u život, uče važnim životnim lekcijama, stavljaju na probu našu snalažljivost, sposobnost komunikacije i obogaćuju nas u svakom smislu te reči.

Obići što veći broj zemalja, upoznati što više različitih ljudi i kultura trebalo bi biti obavezno za sve ljude da bismo se naučili toleranciji i medjusobnom poštovanju.
Volela bih da vam kažem koja će biti moja sledeća destinacija, volela bih ali ne znam. Lista želja je prevelika ali prioriteti su drugi što u meni stvara neku nervozu protiv koje se borim, naravno, slatkišima. Kako drugačije?

Sreća u nesreći je da se uvek trudim da napravim zdrave ili makar zdravije verzije slatkiša koje sam nekada obožavala pa, samim tim, moja ljubav prema njima nije toliko opasna 🙂 Da bih se izborila sa nervozom usled nedostatka putovanja, potrebno je nešto specijalno, jaka doza slatkiša, ovde obične bombice ne pomažu mnogo… Potreban mi je čizkejk sa ukusom karamele koji je kremast i savršen i može se jesti direktno iz zamrzivača kao sladoled torta, što je idealno za letnje vrućine. Pošto više ne mogu da izdržim, odoh po još jednu dozu sreće a vama ostavljam recept. Uživajte!

Recept pročitajte na sledećoj stranici…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA